Ana SayfaGüncelKimliği belirsiz kişiler Eren Keskin’in evine girdi: ‘Korkutma ve tehdit amaçlı’

Kimliği belirsiz kişiler Eren Keskin’in evine girdi: ‘Korkutma ve tehdit amaçlı’

HABER MERKEZİ – İHD, derneğin eş genel başkanı Eren Keskin’in evine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce girildiğini ve “hırsızlık süsü” verilerek evin dağıtıldığını ancak hiçbir şeyin çalınmadığını açıkladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin derneğin eş genel başkanı Eren Keskin’in evine girdiklerini bildirdi.

“Eş Genel Başkanımız Eren Keskin’e Yönelik Tehdit” başlığıyla yapılan açıklamada, eve girerken ‘hırsızlık süsü’ verildiği ancak hiçbir şeyin çalınmadığına dikkat çekildi.

“Eş Genel Başkanımız Eren Keskin’in İstanbul Maltepe’deki ikametgâhına 16 Haziran 2020 günü hırsızlık süsü verilerek girilmiş, evdeki eşya dağıtılmış ve hiçbir şey alınmadan evden çıkıldığı anlaşılmıştır. Olay mahalle polis karakoluna intikal ettirilmiş, karakoldan ekipler gelerek olay yeri incelemesi yapmış ve hâlen olayla ilgili kamera kayıtlarının incelenmesi devam etmektedir.
Eren Keskin’in annesi ile birlikte (annesi vefat ettiğinden bir süredir evde kalmıyordu) ikamet yeri olan evde yapılan ilk incelemede eve giren kişi veya kişilerin evdeki değerli eşyadan bir yüzüğü yerinden alıp salondaki masanın üzerine bırakarak mesaj vermeye çalıştıkları anlaşılmaktadır.”

‘Korkutma ve tehdit amaçlı’

“Olay yerindeki ilk incelemelerden doğrudan doğruya Eren Keskin’e yönelik korkutma ve tehdit amaçlı olduğu anlaşılmaktadır” denilen açıklamada, olayın soruşturularak açığa çıkarılması istendi.

“Düşüncelerini açık ve korkusuzca ifade etmesiyle bilinmektedir. Bu nedenle de sık sık ‘yargı tacizi’ olarak nitelendirebileceğimiz soruşturma ve davalara muhataptır. Anlaşılan yargı tacizinin yetmediğini düşünen kimi karanlık çevreler, işi fiziki tehdit boyutuna ulaştırmış durumdadırlar.
Eren Keskin’in evine girilmesi olayıyla ilgili gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılarak fail veya faillerin bir an önce bulunmasını, olayın basit bir asayiş olayı olarak ele alınmamasını, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyetinin bu olayı çok yönlü soruşturmasını, etkili ve hızlı bir biçimde açığa çıkartmasını beklemekteyiz.”

Türkiye’nin de üyesi bulunduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın yayınladığı İnsan Hakları Savunucularının Korunmasına İlişkin Kılavuz İlkeleri’ne atıfta bulunulan açıklamada, “Polis ve diğer devlet görevlilerinin ihlallerine ilişkin şikâyetlerin soruşturulması için bağımsız ve etkili denetim mekanizmalarının varlığı ve bu mekanizmaların insan hakları savunucuları için erişilebilir olması bu anlamda elzemdir” denildi.

‘Gelişebilecek olumsuzluklardan hükümet sorumlu’

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Derneğimiz bu olayla ilgili ulusal ve uluslararası alanda gerekli başvuruları yapacak olup olayın çok yakından takipçisi olacaktır. Siyasi iktidarın Türkiye’deki insan hakları savunucularının korunması konusundaki sorumluluklarını hatırlatıyor, gelişebilecek olumsuzluklardan doğrudan doğruya hükümetin sorumlu olacağını ifade etmek istiyoruz.
Demokratik kamuoyuna da sesleniyoruz: Eren Keskin hepimizin vicdanıdır. Dolayısıyla ona yönelik bu tehdidin Türkiye’de demokrasi ve insan haklarından yana olan herkese yönelik olduğunu kabul etmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de demokratik kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz. Türkiye’nin giderek otoriterleştiği bu zor zamanlarda insan hakları savunucuları savundukları ilkelerden taviz vermeden insan hakları ve demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Beritan Canözer’e hapis cezası
Sonraki Haber
Nusaybin Davası: Hapis cezasına çarptırılanların sayısı 45'e yükseldi