Ana SayfaCezaevleriKürkçüler Cezaevi’nde hak ihlalleri: Tutuklular iki günlük açlık grevinde

Kürkçüler Cezaevi’nde hak ihlalleri: Tutuklular iki günlük açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Mehmet Zahit Şahin, hak ihlallerinin son bulması için iki günlük açlık grevine girdiklerini aktardı.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Mehmet Zahit Şahin, bugün haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde tabi tutulduğu hak ihlallerini paylaştı.

Cezaevinde beş aydır yemek sorunu yaşadıklarını aktaran Şahin, Pazartesi (22 Haziran) üç kişilik koğuşa yemek olarak sadece bir baş kuru soğan verildiğini belirtti.

“Tecrit içinde tecrit yaşıyoruz” diyen Şahin, ortak alana ve havalandırmaya çıkarılmadıklarını söyleyerek, hak ihlallerini ailesine aktardığı için hakkında disiplin soruşturması açıldığını belirtti ve ekledi:

“Kronik astım ve bronşit hastalığı ile ileri derecede bel fıtığı hastasıyım. Hastaneye veya revire götürülmüyoruz. İlaç da verilmiyor. Hastayım tedavim yapılmıyor. Benim gibi hasta arkadaşlarımın da tedavileri yapılmıyor.”
“Geçen hafta Çarşamba günü ses çıkarma eylemi yaptık. Bu hafta da 2 günlük uyarı amaçlı açlık grevine giriyoruz. Bizler hak ihlallerinin son bulup, üzerimizdeki ağır tecridin kaldırılması için bu eylemi giriyoruz.
“Adalet Bakanlığı’na defalarca kez yazdığımız hak ihlallerini içeren dilekçelerimize cevap verilmedi. Hak ihlalleri son bulana kadar eylem halinde olacağız. Tüm duyarlı kamuoyunu sesimize ses olmaya çağırıyoruz.”

Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
28 Şubat Davası: Sanıklara verilen cezalar 'hukuka uygun' bulundu
Sonraki Haber
Yassıada kararlarını ‘hükümsüz kılacak’ yasa teklifi kabul edildi