Ana SayfaToplumsal CinsiyetMaçka Parkı’nda homofobik saldırı: İki kişi darp edildi

Maçka Parkı’nda homofobik saldırı: İki kişi darp edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’daki Maçka Parkı’nda Turgay isimli kişi ile arkadaşı, beş erkek tarafından saldırıya uğradı. “Müziğin sesini açmayın lan ibneler” denilerek saldırıya uğrayan ve yaralanan iki kişi hastaneye kaldırılarak tedavi edildi.

4 Haziran’da İstanbul Şişli’de bulunan Maçka Parkı’na giden Turgay ve bir arkadaşı, homofobik saldırıya maruz bırakıldı.

Maçka Parkı’nda yürürlerken beş kişilik erkek bir grubu önce Turgay ile arkadaşına, “Müziğin sesini açmayın lan ibneler” diyerek sözlü tacizde bulundu.

Ardından da beş erkek, iki kişi darp etti.

Saldırıyı kaos.gl’den Yıldız Tar’a anlatan Turgay, “Maçka Parkı’ndan evimize dönüyorduk. ‘Müziğin sesini açmayın lan ibneler’ diye bağırdılar. Ardından saldırdılar. Arkadaşıma vurmaya çalışırlarken ne yapıyorsunuz demeye kalmadan üstüme yürüdüler. Bayılmışım. Gözlerimi ambulansta açtım” ifadelerini kullandı.

Turgay yaşadıkları ayrımcılığın Şişli Etfal Hastanesi’nde de sürdüğünü anlattı:

“Arkadaşımın iki dişi kırılmış, çenesi şiş. Benim her yerimde morluklar, kan revan içindeyim. Bayılmışım ve hastanede bizi beklettiler uzunca süre. Yanımdaki arkadaşımın zoruyla muayene ettiler. Röntgen çekilirken ise bana ‘ne oldu sana’ dedi çeken kişi. Ben de ‘her yerim kan revan içinde, görmüyor musunuz’ dememle dönüp ‘Siz alışkınsınızdır böyle şeylere’ dedi.”

Turgay saldırının ardından bugün suç duyurusunda bulundu.

Psikolojik olarak çok kötü durumda olduğunu ancak dayanışma gördükçe iyileşebildiğini belirten Turgay, hakkını arayacağını ve hukuki süreci takip edeceğini ifade etti.

Bu sene başında bir kez daha nefret saldırısına maruz kaldığını belirten Turgay, “Yılbaşı gecesi Beyoğlu’nda saldırıya uğradım. Beni oradaki bir trans kadın kurtardı. İlkinde ailem problem yaşamasın, duymasınlar diye şikayet edemedim. Hiç sebepsiz yere aynı sorunu yaşayınca susmama kararı aldım. Kadınlara, LGBTİ+’lara dönük bu saldırıların bir daha yaşanmamasını ümit ediyorum” diye konuştu.


Kaos GL 2019 Nefret Suçları Raporu: Polis çoğu vakaya kayıtsız kalıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pakistan'da işveren, 8 yaşındaki çocuk işçiyi işkenceyle öldürdü
Sonraki Haber
Canlı Blog | Dünya genelinde tedbirler gevşetilirken, vakalar artıyor