Ana SayfaEkolojiMardin’deki yangın kontrolden çıktı, acil çağrı var

Mardin’deki yangın kontrolden çıktı, acil çağrı var

HABER MERKEZİ – Mardin’in Nusaybin ve Artuklu ilçelerinin kırsal bölgesinde süren yangının rüzgarın etkisiyle kontrolden çıktığı bildirildi. Yangına acilen müdahale edilmesi yönünde çağrı yapan bölge sakinleri, “Yangını söndürmek için her türlü desteğe ihtiyacımız var” diye belirtti.

Mardin’in Ömeryan kırsalında ormanlık alanda, 11 Haziran’da başlayan ve yer yer kontrol altına alınan orman yangını dün gece saatlerinde yeniden etkisini arttırdı.

Yangına bölge sakinlerinin müdahalesi sürerken, gün içinde sert rüzgarın esmesiyle birlikte yangın kontrolden çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre yangın, Artuklu ilçesine bağlı Ahmetli, Yardere ve Dara ile Nusaybin’in Koruköy, Büyükkardeş ve Küçükkardeş mahallelerinin kırsal bölgesini tamamen etkisi altına aldı.

Mahallelerdeki cami hoparlörlerinden yurttaşlara, söndürme çalışmalarına katılma çağrısı yapıldığı belirtildi.

Söndürme çalışmalarında yetersiz kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, yangının dağlık alanlarda olması nedeniyle bölgeye itfaiye araçlarının gidemediğini söyledi.

Mahalle sakinleri, havadan müdahale edilmemesi durumunda yangının rüzgarın etkisi ile yerleşim yerlerine sıçrama riski olduğu uyarısında bulunarak, destek çağrısında bulundu.

“Yangın her tarafa yayılmış durumda. İtfaiyenin mevcut ekipmanlarla yapabileceği bir şey yok. Bizler elimizden geleni yapıyoruz ancak çok şiddetli bir rüzgar var. Acilen müdahale edilmesi gerekiyor.
“Aksi durumda binlerce dönümlük ormanlık alan alevlere teslim olacak ve köylere sıçrayacak. Bir an önce kontrol altına alınamazsa bölgede istenmeyen durumlar yaşanabilir.
“Biz günlerdir söndürüyoruz ama gece olunca rüzgarın etkisi ile yeniden başlıyor. Kimin elinden ne geliyorsa yapsın. Yangını söndürmek için her türlü desteğe ihtiyacımız var.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Demokrasi yürüyüşü' öncesi birçok kente giriş-çıkışlar kısıtlandı
Sonraki Haber
Bingöl'de deprem: Bir korucu yaşamını yitirdi