Ana SayfaGüncelMersin’de de giriş-çıkışlar ile eylem ve etkinlikler yasaklandı

Mersin’de de giriş-çıkışlar ile eylem ve etkinlikler yasaklandı

HABER MERKEZİ – HDP’nin başlattığı “demokrasi yürüyüşü” devam ederken, Mersin’de de 15 gün süreyle kentte gerçekleştirilecek eylem ve etkinlikler ile kentte giriş-çıkışlar kısıtlandı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) iki koldan başlattığı, 20 Haziran’da ise Ankara’da sonlanması planlanan “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” devam ederken birçok kente giriş ve çıkışlar da kısıtlanıyor.

Söz konusu kentlere Mersin de eklendi.

Mersin Valiliği’ni açıklamasına göre 15 gün süreyle kente giriş ve çıkışlar kısıtlandı, eylem ve etkinlikler de yasaklandı.

 “İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önlenmesi, genel sağlığın korunması amacıyla, 16.06.2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren 15 gün süreyle ilimiz genelinde geçerli olmak üzere aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır. Eylem/etkinlik programı kapsamında sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve sendikalarca yapılması muhtemel ziyaretlerde, sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket edilmesinin sağlanması.
“Yapılması planlanan basın açıklamalarının, yalnızca siyasi parti binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılabileceği, yapılması planlanan yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem/etkinliklerin hastalığın yayılmasına neden olacağı öngörülerek müsaade edilmemesine.
“Olası provokatif eylemlerin önlenmesi ve salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Milletvekilleri hariç olmak üzere, hastalığın engellenmesine yönelik olarak ilimizdeki eylemlere katılmak için hareket edecek grupların, ilimize giriş ve çıkışlarının kısıtlanmasına, park ve bahçelerde hastalığın yayılmasına neden olacak şekilde çadır ve stand kurulmasına müsaade edilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir.”

Yasaklı iller

Yürüyüşün startı verildiği Edirne ve Hakkari dahil olmak üzere birçok ilde valilikler tarafından getirilen kısıtlamaya, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını gerekçe gösteriliyor.

Şu ana kadar eylem ve etkinliklerin yasaklandığı ve/veya kentlere giriş ve çıkışlara kısıtlamaların getirildiği kentler şöyle: Hakkari, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Kırklareli, Van, Şırnak, Antalya, Adana, İstanbul, Batman, Mersin.


HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’nde ikinci gün

Ablukaya rağmen HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’ başladı

İstanbul Valiliği, HDP’nin yürüyüşüne izin verilmeyeceğini açıkladı

Batman’da da giriş-çıkışlar kısıtlandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TEMA: Türkiye’nin yaklaşık yüzde 80’i çölleşme riski altında
Sonraki Haber
HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’nde ikinci gün