Ana SayfaKitapMichal Ajvaz’ın felsefi romanı “Altın Çağ” Türkçede

Michal Ajvaz’ın felsefi romanı “Altın Çağ” Türkçede

HABER MERKEZİ – J.L. Borges ve Italo Calvino gibi kalemlerin edebi mirasçısı kabul edilen, büyülü gerçekçilik akımının yaşayan en önemli yazarlarından biri sayılan Michal Ajvaz’ın felsefi romanı Altın Çağ, Çınar Yayınları’ndan Sevda Deniz Karali’nin çevirisi ile çıktı.

Büyülü gerçekçilik edebi akımının yaşayan en önemli temsilcilerinden olan Çek yazar, denemeci, şair ve çevirmen Michal Ajvaz’ın “Altın Çağ” adlı romanı Çınar Yayınları’ndan çıktı.

Romanı Türkçeye Sevda Deniz Karali tercüme etti.

Yazar, bu romanında, bir Avrupalının Atlantik Okyanusu’ndaki tuhaf bir adada yaşadıklarını, “kitap içinde kitap” fikri ile anlatıyor.

Her adalının katkıda bulunduğu ve giderek dallanıp budaklanan, adeta canlı bir kitabın etrafında şekillenen fantastik bir seyahatname Altın Çağ.

Romanda gezgin anlatıcının öyküsü ile kitapta anlatılanlar birlikte inşa ediliyor.

Aynalar, labirentler, sudan duvarlar, taştan evler, düşlerin dünyasından gerçekliğe doğru süzülen akıntılar, yaşamın düğümlerinin çözüldüğü ve bütün dünyaların cevapsız bir soruya dönüştüğü bir yerde, bir kitapta birleşiyor.

Michal Ajvaz hakkında

1949 Prag doğumlu olan Çek yazar Michal Ajvaz, büyülü gerçekçilik edebi akımın en önemli temsilcilerindendir.

Ajvaz’ın kurgu kitaplarının yanı sıra, Derrida üzerine bir denemesi ve Borges üzerine olan bir eseri de yayımlanmıştır.

Bilim kurgu alanında Magnesia Litera ve French Utopiales ödülleri kazanan Ajvaz’ın kitapları İngilizce, Fransızca, Japonca, İtalyanca, Hırvatça, Makedonyaca, Norveççe ve Rusça dillerine çevrilmiştir.

Yazarın Türkçeye yine Sevda Deniz Karali tarafından çevirilen bir diğer kitabı “Öteki Şehir”dir. Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan u kitap, sıradan dünyayla çakışan “öteki Prag’a”, kütüphanelerin ormanlara dönüştüğü, ayaklarımızın altında gizli geçitlerin açıldığı, yatak örtülerimize dalgaların vurduğu görünmez dünyaya dair bir rehber niteliğinde.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yönetmeliğe uygunmuş: Cenazenin kargoyla gönderilmesine takipsizlik
Sonraki Haber
"Gazetecilik tutuklamalarla duracak bir şey değil"