Ana SayfaEkolojiMuş’a çalı çekirgeleri akını

Muş’a çalı çekirgeleri akını

HABER MERKEZİ – Muş’un yüksek yamaçlarında sürü halinde görülen çalı çekirgeleri, endişeye yol açtı. Yurttaşlar, çekirgelerin sürü halinde olduğunu ve Muş Ovası’na doğru ilerlediğini belirtiyor.

Muş’ta, özellikle yüksek yamaçlarda yol ile toprak üzerinde sürü halinde görülen çalı çekirgelerinin ekili alanlara zarar vermesinden endişe ediliyor.

Yaklaşık 17 köyde görülen çekirge sürülerinin, Muş Ovası’na doğru ilerlediği belirtiliyor.

Üçevler Köy yolunda seyir halindeki araçlarıyla yolun yüzeyini kaplayan çekirgelerle karşılaşan yurttaşlar, sürünün ovaya inmesiyle ekili arazilerin zarar görmesinden korktuklarını söyledi.

DHA’nın aktardığına göre yurttaşlar, bir an önce önlem alınmasını istedi.

Çekirgelerin bölgede sürü halinde olduğunu söyleyen Aydın Dinçer isimli yurttaş, “Çekirgeler bölgede bir hayli çoğalmış ve Muş’a doğru yürüyor. Allah korusun çekirgeler tarlalara giderse, tarlada çayır falan bırakmaz. Zaten bu bölgede çekirgeler hiçbir şey bırakmamış” dedi.

Yetkililerin derhal konuya el atması gerektiğini vurgulayan Ramazan Yavuz ise, “Çekirgeler Muş Ovası’na doğru gidiyor. Böyle olursa çekirgeler ekinlerin hepsini mahvedecek. Buğdayları falan hepsini yiyorlar. Yetkililer derhal bunun için önlem alması lazım” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya’da son haftalarda 6 binden fazla orman yangını
Sonraki Haber
HDP Sözcüsü: Demokrasi yürüyüşümüze savaş kararı ile cevap verildi