Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Nurtaç Canan isyanımızdır’ diyen kadınlardan eylem

‘Nurtaç Canan isyanımızdır’ diyen kadınlardan eylem

HABER MERKEZİ – Boşanmak istediği Ragıp Canan’ın yaraladığı Nurtaç Canan için sokağa çıkan kadınlar, son dönemde artan erkek şiddeti ve kadın cinayetlerine karşı eylem yaptı. ‘Nurtaç Canan isyanımızdır’ diyen kadınlar, erkek şiddetine karşı mücadeleyi büyüteceğini belirtti.

Ragıp Canan isimli erkek, kendisinden boşanmak isteyen Nurtaç Canan’ı silahla vurarak ağır yaralamıştı.

Vurulduğunda öleceğini düşünen Nurtaç, kanıyla evindeki zemine “Beni Ragıp vurdu, kurtuldum” yazmıştı.

Gözaltına alınan Ragıp Canan tutuklanmış, iki bacağından yaralanan Nurtaç ise hastaneye kaldırılarak ameliyat edilmişti.

Bu son vaka ile birlikte son dönemde artan erkek şiddetine dikkat çekmek isteyen Kadınların Kurtuluşu, İstanbul Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde eylem yaptı.

“Nurtaç Candan isyanımızdır” diyen kadınlar, tüm kadınları kadın cinayetlerine, şiddet, taciz ve tecavüze karşı mücadeleye çağırdı.

Diyarbakır’da da eylem

Bununla birlikte HDP Kadın Meclisi ve TJA da son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır’da eylem gerçekleştirdi.

HDP Bağlar İlçe Örgütü önünde toplanan kadınlar “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” pankartı açarak “Kadın cinayetleri politiktir” dedi.

İlçe Eşbaşkanı Fatma Kavmaz, son günlerde kadın cinayetlerinin ciddi anlamda artığına dikkat çekti, buna karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Kadınlar açıklamanın ardından erkekler tarafından öldürülen kadınları temsil eden ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

20 günde 20 kadın cinayeti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, Haziran ayının ilk 20 gününde erkekler en az 20 kadını öldürdü.


Mayıs’ta erkekler 21 kadını öldürdü, 18 kadının ölümü de şüpheli


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Sözcüsü: Demokrasi yürüyüşümüze savaş kararı ile cevap verildi
Sonraki Haber
Merapi Yanardağı'nda patlama: Küller altı kilometre yükseldi