Ana SayfaGüncelÖlüm orucundaki tutuklu avukatlara 46 ülkeden 11 bin 633 imzayla destek

Ölüm orucundaki tutuklu avukatlara 46 ülkeden 11 bin 633 imzayla destek

HABER MERKEZİ – Ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaş Ünsal’ın taleplerinin kabul edilmesi için 46 ülkeden 11 bin 633 kişi imza verdi.

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda.

Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ünsal açlık grevinin 65’inci, Silivri 9 No’lu Cezaevi’ndeki Timtik ise 96’ıncı gününde eylemlerini ölüm orucuna çevirmişti.

Timtik 155 gündür, Ünsal ise 124 gündür eylemlerini sürdürüyor.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, Timtik ve Ünsal’ın taleplerinin kabul edilmesi için 20 Mayıs’ta başlattıkları kampanyaya ilişkin açıklama yaptı.

Koordinasyon adına açıklama yapan ÇHD üyesi avukat Çiğdem Akbulut, kampanyaya 10 günde 11 bin 633 imzayla destek verildiği belirtti.

Kampanyaya 46 ülkeden imza verildiğini dile getirilen Akbulut, şu bilgileri verdi:

“Yurtdışından kampanyaya katılanların sayısı 2051 oldu. Fransız bir öğrenciyi, Çinli bir işçiyi, İtalyan bir sağlık emekçisini, Belçikalı bir avukatı, Avusturyalı bir yargıcı bizlerle yan yana getiren, haksızlığın ve hukuksuzluğun korkunç boyutu ve yaşatmak konusunda içtenlikle paylaşılan sorumluluk duygusudur.
“11 bin 633 imzacı arasında 272 sağlık çalışanı, 2201 hukukçu, 103 akademisyen, 1180 işçi, 45’i yurt dışından olmak üzere 140 basın emekçisi, 297 sanatçı olmak üzere 801 ayrı meslekten imzacı bulunuyor. Tornacı, muhasebeci, pazarlama uzmanı, kuyumcu, taksi şoförü, öğrenci, emekli, ev emekçisi, yargıç, avukat, öğretmen, çağrı merkezi çalışanı… Her türlü meslek grubundan insanlar kampanyaya katkı sundu.”

Açıklamanın sonunda Akbulut, “Geç olmadan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal başta olmak üzere tutuklu avukatlar tahliye edilsin ve adil yargılama koşulları sağlansın” çağrısında bulundu.

Dava süreci

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti.

Avukat Ebru Timtik de “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosya şu an Yargıtay’da.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'den de izlenebilecek ay tutulması: Çilek Ayı
Sonraki Haber
TTB: Covid-19 salgını sürüyor, kaygılıyız