Ana SayfaCezaevleriPandemi sürecinde cezaevleri: 452 tanı konuldu, altı mahpus yaşamını yitirdi

Pandemi sürecinde cezaevleri: 452 tanı konuldu, altı mahpus yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün “Kovid-19 Pandemi Sürecinde Ceza İnfaz Kurumları” raporuna göre, cezaevlerinde 452 Corona virüsü vakası tespit edildi. Bunlardan 374’ü iyileşirken, 72’si aktif vaka. Altı mahpus ise Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Covid-19 salgını sürecinde cezaevlerinde 452 Corona virüsü vakası tespit edildiğini açıkladı.

Covid-19 pozitif tanısı konulup iyileşen tutuklu ve hükümlü sayısının 374 olduğu bildirildi.

Bugün itibarıyla aktif pozitif vaka sayısının ise 72 olduğu kaydedildi:

“Tamamının sağlık durumu iyi olup, yoğun bakımda ya da entübe hasta bulunmamaktadır. Bunlardan 38’i ceza infaz kurumuna ilk kabul sırasında kontrol amaçlı yapılan PCR testinde pozitif çıktığı için koğuşlara alınmadan sağlık kurumuna sevk edilenlerdir.”

Altı hükümlü yaşamını yitirdi

Corona virüsü nedeniyle altı hükümlünün de hayatını kaybettiği açıklandı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün raporunda, hayatını kaybeden hükümlülerle ilgili şu açıklamaya yer verildi:

“Vefat edenlerin üçü hastanede başka kronik hastalıklardan tedavileri sırasında salgından etkilenmiş, diğer üç hükümlüye de daha önce kronik hastalıklar nedeniyle sık sık sevk ve tedavi işlemi yapıldığı saptanmıştır.
“Kayıtlarımıza göre, 1 hükümlü hastanede KOAH tedavisi sürerken 3 Nisan’da, 1 hükümlü hastanede kronik diyabet ve epilepsi tedavisi sürerken 8 Nisan’da, 1 hükümlü yine hastanede kronik böbrek yetmezliği ve diyabet tedavisi sırasında 15 Nisan 2020 tarihinde vefat etmiştir.
“4 Nisan, 15 Mayıs ve 21 Mayıs 2020 tarihlerinde hayatlarını kaybeden diğer 3 hükümlüye ise kronik rahatsızlıklar (diyabet, hipertansiyon, tüberküloz, KOAH, diyabet) nedeniyle salgın öncesinde ve salgın sırasında tedavi ve hastane nakil işlemleri yapıldığı tespit edilmiştir.
“Dolayısıyla, hayatlarını kaybeden hükümlülerde bir hastane geçmişi ve kronik hastalıklardan tedavi süreçlerinin bulunduğu görülmektedir.”

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün “Kovid-19 Pandemi Sürecinde Ceza İnfaz Kurumları” başlıklı raporuna BURADAN ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kelebek bilinci
Sonraki Haber
Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu yürürlüğe girdi