Ana SayfaGüncelPolise saldırı sonrası gözaltına alınanlardan ikisi tutuklandı

Polise saldırı sonrası gözaltına alınanlardan ikisi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Bir polisin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve emniyette işkence edildiğine dair fotoğrafları yayınlanan M.E.C. ve beraberinde gözaltına alınan bir kişi tutuklandı, üç kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Bağlar’da Atakan Arslan isimli polisin öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.E.C., M.A ve F.A. ve sonrasında gözaltına alınan iki kişi emniyet ifadelerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadeleri ardından M.E.C., M.A ve F.A., “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek” suçlamasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilirken, diğer iki kişinin adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılması talep edildi.

Hakimlik, M.E.C ve F.A. hakkında “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek” suçlamasıyla tutuklarken, M.A ve iki  kişinin de adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde 30 Mayıs günü üç kişiye kimlik kontrolü yapmak isteyen polislere ateş açılmıştı.

Saldırıda yaralan 31 yaşındaki polis Atakan Arslan, kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alınmış ancak kurtarılamamıştı.

Polis şüphelilerden ikisini yakalarken, bir diğeri de kendisi teslim olmuştu.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un danışmanı Emre Soylu Twitter hesabından, gözaltına alınan M.E.C.’nin emniyette işkenceye uğradığına ilişkin fotoğrafı paylaşmıştı.

Soylu, M.E.C.’ye ait işkence fotoğrafını, “Hain, emniyetin şefkatli kollarında” notuyla dolaşıma sokmuştu.

Urfa ve Diyarbakır Baroları Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işkence fotoğraflarına tepki göstererek soruşturma başlatılmasını istemişti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ise söz konusu işkenceye ilişkin yaptığı açıklamada, “ince arama” yapıldığı ve “orantılı güç” kullanıldığı iddiasında bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sosyal medyada ırkçılık karşıtı "Salı karartması": #BlackoutTuesday
Sonraki Haber
'Ağrı'da bir ayda üç kadın şüpheli şekilde öldü, evler cinayet yeri'