Ana SayfaGüncelRusya ve İran dışişleri bakanları Türkiye’ye geliyor

Rusya ve İran dışişleri bakanları Türkiye’ye geliyor

HABER MERKEZİ – Rusya’nın Dışişleri ve Savunma bakanları, bugün İstanbul’a gelerek, mevkidaşları ile görüşecek. İran Dışişleri Bakanı Zarif’in de bugün Türkiye’ye geleceği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bugün Türkiye’ye geliyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Lavrov ve Şoygu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında varılan anlaşma doğrultusunda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 14 Haziran 2020 tarihinde başkanlığını üstlendikleri kurumlar arası Rus heyetle birlikte karşılıklı ilgi duyulan bölgesel sorunlar ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Türkiye’yi ziyaret edecek.”

İran Dışişleri Bakanı Zarif de Türkiye’ye geliyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in de bugün Türkiye’ye geleceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Zarif’in 14-15 Haziran’da Türkiye’yi ziyaret edeceği ve “Ziyaret kapsamında, ikili ilişkilerimizin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir” ifadesi yer aldı.

Zarif’in de Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov gibi İstanbul’a geleceği belirtildi.




Önceki Haber
Bu kez Atlanta: Polis, bir siyahı daha öldürdü
Sonraki Haber
Eğilmez: ‘Geniş işsizlik’ oranı, resmi işsizlik oranından 10 puan daha yukarıda