Ana SayfaGüncelSalgın günlerinde çevrimiçi fotoğraf sergisi

Salgın günlerinde çevrimiçi fotoğraf sergisi

HABER MERKEZİ – İstanbul Modern, ‘Pandemi Günlerinde Fotoğraf’ sergisiyle 43 sanatçının Covid-19 salgını günlerinde gerçekleştirdikleri yeni çalışmaları izleyiciyle buluşturuyor. Çevrimiçi olan fotoğraf sergisi 15 Kasım’a kadar görülebilir.

İstanbul Modern, ‘Pandemi Günlerinde Fotoğraf’ sergisini 15 Kasım’a kadar çevrimiçi olarak izleyici ile buluşturuyor.

İstanbul Modern Fotoğraf Bölümü ve Danışma Kurulu’nun davetiyle 43 sanatçının Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalar, “Dört duvarın sınırlarına hapsolduğumuz günlerde ‘fotoğrafa dair neler yapabiliriz'” sorusu üzerine beraber düşünebilmeyi amaçlıyor.

Tuira Kayapo’dan bir Kare, 2017-2020 / Pınar Yolaçan

Sergide yer alan fotoğraf sanatçıları şöyle:

Yasin Akgül, Merih Akoğul, Burcu Aksoy, Emin Altan, Coşkun Aral, Ani Çelik Arevyan, Barbara & Zafer Baran, Kerem Ozan Bayraktar, Dilan Bozyel, Orhan Cem Çetin, Halûk Çobanoğlu, Yusuf Darıyerli, Burak Dikilitaş, Sinem Dişli, Saygun Dura, Murat Durusoy, Eser Epözdemir, Didem Erbaş, Canan Erbil, Murat Germen, Meltem Işık, Ali Kabaş, Elif Kahveci, Ege Kanar, Yonca Karakaş, İzzet Keribar, Yağmur Kızılok, Neslihan Koyuncu, Sıtkı Kösemen, Aslı Narin, Ömer Orhun, Emin Özmen, Ahmet Polat, Jochen Proehl, Ozan Sağdıç, Ahmet Sel, Yusuf Sevinçli, Deniz Ezgi Sürek, Tahir Ün, Emre Ünal, Lale Tara, Begüm Yamanlar, Pınar Yolaçan.

Sergide ayrıca, sanatçıların pandemi günlerindeki çalışmalarını anlatan metinler de yer alıyor.

İstanbul Modern Fotoğraf Bölümü Yöneticisi Demet Yıldız sergi ile ilgili şunları söylüyor:

“Kolay tarif edilemeyen, belirsiz ve tekinsiz bir zamanın içinde varoluşu anlamaya ve anlamlandırmaya çalışıyoruz. Bu dönem bazılarımız için yeni keşiflere vesile olurken bazılarımız için de geçmiş pratiklerini gözden geçirme ve onlara yeni anlamlar kazandırma süreci olabilir.
“Hissettiklerimiz ile gördüklerimiz karşısında keşfedeceğimiz yeni anlamların gelecek kuşaklar için önemli ve anlamlı bir kültürel miras olacağına inanıyoruz.”

Fotoğraflara BURADAN bakabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gezi direnişinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan anıldı
Sonraki Haber
Bu yıl online: Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12-22 Haziran’da