Ana SayfaGüncelSalgına rağmen çalıştırılırken yaşamını yitiren Hasan Oğuz adına kütüphane kuruluyor

Salgına rağmen çalıştırılırken yaşamını yitiren Hasan Oğuz adına kütüphane kuruluyor

HABER MERKEZİ – Şantiyede çalıştığı esnada geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren ve rapora ölüm sebebi “bulaşıcı hastalık” olarak yazılan Hasan Oğuz adına kütüphane kuruluyor.

Corona virüsü salgınına karşı İstanbul Kadıköy’deki Kozyatağı Mahallesi sakinleri tarafından dayanışma amacı ile kurulan Salkım Kooperatifi, virüs testi pozitif çıkmasına rağmen Galaport şantiyesinde çalıştığı esnada kalp krizi geçiren ve 12 Nisan günü yaşamını yitiren Devrimci Yapı İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Temsilcisi Hasan Oğuz için kütüphane kuruyor.

Salkım Kooperatifi gönüllüsü Osman Naci Balta, kooperatifin içinde kuracakları kütüphane için, kitap desteği çağrısında bulundu.

Salkım Kooperatifi’nin kitaplıktan önce birçok faaliyeti olduğunu ve kooperatif çalışmalarının Gezi Parkı eylemleri zamanında başladığını belirten Balta, MA’ya kooperatifin alanlarını anlattı:

“Kooperatif dört ayaklı bir yerleşke olarak faaliyet yürütüyor. Birincisi kooperatifin olduğu alan, ikinci alanda ise kafemiz bulunuyor. Üçüncü alan olarak ise bahçemiz ve orada sebze ekili alanlarımız bulunuyor. Bunları tamamlayan dördüncü alan olarak ise kitaplık kurma çalışmalarına girdik.”

Balta, “Burayı sosyal bir alan yapmak istiyorduk. Bundan dolayı burayı kitaplık yapma fikri ortaya çıktı. Kitaplık ismi olarak ise Kozyatağı’nda yaptığımız çalışmalara katılan bir arkadaşımız olan Hasan Oğuz aklımıza geldi. Onun ismini yaşatmak için kitaplığa onun ismini verdik” dedi.

Kitaplık için sosyal medyadan kampanya başlattıklarını belirten Balta, “Kampanya duyurusundan sonra İstanbul’da bulunan dayanışma ağlarından ve yayınevlerinden destekler gelmeye başladı. Kooperatif çalışmalarımıza mahalleden büyük bir destek vardı, kitaplık fikrini ise çok sıcak karşıladılar ve kitap desteği sağladılar” ifadelerini kullandı.

Hatıra kitaplığı için kitap desteği çağrısında bulunan Balta, “Kitaplık açıldıktan sonra ise herkesi yapacağımız imza günleri, söyleşilere katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.


Kitap desteği yapmak isteyenler için Salkım Kooperatifi’nin adresi ve iletişimi ise şöyle:
Bayar Caddesi, Şakacı Sokak, No:12, D:1 Kozyatağı-Kadıköy/İstanbul
İletişim:0542 619 16 62

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ölüm orucundaki Karakaya ve Akman koğuşlarına geri götürüldü
Sonraki Haber
Urfa Cezaevi'nde beş tutuklu hak ihlallerine karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevinde