Ana SayfaEkolojiSalgında su tüketimi arttı, İZSU’dan “tasarruf” çağrısı

Salgında su tüketimi arttı, İZSU’dan “tasarruf” çağrısı

HABER MERKEZİ – Salgın sürecinde son 4 aydaki su tüketiminin, önceki yılın aynı dönemine göre 2 milyon 750 bin metreküp arttığına dikkat çeken İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, suyu tasarruflu kullanma çağrısı yaptı.

Salgın nedeniyle artan hijyen farkındalığı su tüketiminde de rakamların dikkat çekici şekilde yükselmesine neden oluyor.

İzmir’de içme suyu ihtiyacını karşılayan İZSU Genel Müdürlüğü’nün verileri de bu durumu doğruluyor.

Corona virüsü sürecini kapsayan bu yılın Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarında, 2019 yılının aynı periyoduna göre 2 milyon 750 bin metreküp daha fazla su tüketildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kısa vadede değil ama önümüzdeki yıllarda büyük bir sıkıntı yaşanmaması için kentte su tasarrufu kampanyası başlatmaya karar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birim ve bağlı kuruluşlarının faaliyetlerinde de suyun tasarruflu kullanılmasına yönelik önlemlerin yeniden gözden geçirilmesi istendi.

Yeşil alanların sulanması, araç ve tesislerin temizliği gibi çalışmaları aksatmadan tüketimi azaltacak düzenlemelere gidilmesi, belediyenin bazı tesislerinde bulunan atık suların geri kullanımını sağlayan sistemlerin verimli çalıştırılması, yaygınlaştırılması ve benzer uygulamaların geliştirilmesi konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Corona virüsüne karşı yürütülen mücadele sürecinde kentte su tüketiminin artması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda da kentteki araç yıkama istasyonlarının haftada en fazla iki gün çalışmasına yönelik bir düzenleme getirmişti.

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyadaki içilebilir su kaynaklarının sınırsız olmadığını vurgulayarak, İzmirlileri tasarruf kampanyasını desteklemeye çağırdı.

Kentte yaşayan herkesin basit tasarruf önlemleriyle tüketim miktarını düşürerek kentin su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunabileceğini söyleyen Özkan, “Küçük damlaların nasıl göl olduğunu, istersek neleri başarabileceğimizi herkese gösterelim. Unutmayalım; su varsa hayat da var” dedi.


MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den muhalefete "ittifak" mesajı
Sonraki Haber
Yoksulların adalet ve eşitlik çığlığı zor’la susturulamaz – DİB