Ana SayfaGüncelSayı 46’ya çıktı: HDP yönetimindeki bir belediyeye daha kayyum

Sayı 46’ya çıktı: HDP yönetimindeki bir belediyeye daha kayyum

HABER MERKEZİ – Dün gözaltına alınan HDP’li Sarıcan Belediye Eşbaşkanları Bekir Polat ve Canan Tağtekin görevden uzaklaştırıldı. Böylece, HDP yönetimindeki belediyelere atanan kayyum sayısı 46’ya yükseldi.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan Belde Belediyesi’nin eşbaşkanları Bekir Polat ve Canan Tağtekin dün evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

Polat ve Tağtekin, soruşturma gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

HDP yönetimindeki belediyeye Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz kayyum olarak atandı.

HDP’den açıklama

Öte yandan HDP Demokratik Yerel Yönetimle Eş Sözcüleri Salim Kaplan ve Hediye Karaaslan, kayyum atanmasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada iktidar zihniyetine teslim olunmayacağı belirtilerek, birlikte mücadelenin büyütüleceği vurgusu yapıldı.

“Kayyım, seçme seçilme hakkının gaspıdır, halk iradesini tanımamaktır” denilen açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Kayyım, Kürtlerin demokratik taleplerini bastırmanın güncel aparatıdır. Kayyım, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talancılıktır.
“Barbarlıkta, zorbalıkta, haydutlukta, gaspta, talanda ısrar eden iktidar zihniyetine teslim olmayacağız. Temel evrensel değerler bu topraklarda da hakim olana kadar, halklarımızla birlikte mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz.”

65 belediyeden 46’sına kayyum

HDP, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde üçü büyükşehir, beşi il, 45’i ilçe ve 12’si belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

Seçimlerin ardından partinin ilkin büyükşehirler olmak üzere belediyelerine kayyumlar yoluyla peyderpey el konuluyor.

Son kayyum atamalarıyla beraber HDP’nin şu ana kadar 46 belediyesine kayyum atanmış oldu. Partinin altı belediyesinin seçilmişine de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rakka'da 25 toplu mezardan 5 bin 900 cenaze çıkarıldı
Sonraki Haber
Demirtaş’tan Adalet Bakanı Gül'e: Timtik ve Ünsal yaşasın