Ana SayfaGüncelSES’ten Cizre için salgın uyarısı

SES’ten Cizre için salgın uyarısı

HABER MERKEZİ – SES Şırnak Şube Eşbaşkanı Umut Çimen, son dönemde artan vakalara dikkat çekerek Cizrelililere uyarılarda bulundu: “Maskesiz kesinlikle dışarı çıkmayalım, temastan kaçınalım, taziye ve düğünlerden uzak duralım. Düğünlerde virüs zinciri oluşturmayalım.”

Covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi ve yeniden açılmayla birlikte birçok ilde vaka sayısında artış yaşanıyor. Bu yerlerden birisi de Şırnak ve ilçeleri.

Özellikle Cizre ilçesinde son günlerde vaka sayısında ciddi bir artış yaşandığı belirtiliyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak Şubesi Eşbaşkanı Umut Çimen, “normalleşme” adımları için henüz erken olduğuna dikkat çekerek, kentteki vaka sayısındaki artışın yereldeki yetkililerin yeteri önlemleri almadığından kaynaklandığını söyledi.

MA’dan Mahmut Ruvanas’a konuşan Çimen, “İnsanlar yaşamlarını sürdürmek için dışarı çıkmak zorunda kaldılar. Ama yetkililer bunun karşısında önlem almadı” dedi.

“Cizre Devlet Hastanesi’nden aldığımız verilere göre kentte geçen hafta itibariyle 80’e yakın pozitif vaka var. Şırnak Valiliği aynı hafta kent genelinde 138 vakanın olduğunu, 95 iyileşen vaka olduğunu açıkladı” diyen Çimen, açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını savunarak, “Şu an Cizre’de 200’ün üzerinde temaslı vakanın olduğunu düşünüyoruz” diye belirtti.

En son Cizre Vefa Destek Grubu’nda çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma’da bir memur arkadaşlarının testinin pozitif çıktığını aktaran Çimen, “Testi pozitif çıkan arkadaşımızın farkında olmadan 20 ila 25 aileyi ziyaret ettiğini düşünüyoruz. Bu ailelere gıda kolisi yardımı dağıtmış. Sağlık Müdürlüğünden Vefa Destek Grubu’ndaki bu arkadaşımızın kaç aileye virüs bulaştırdığı ya da virüsü bulaştırdığı kişi sayısını tam olarak açıklamasını istiyoruz” diye konuştu.

Salgının halen sürdüğünü ve Cizrelilerin duyarlı olması gerektiğini söyleyen Çimen, yurttaşlara şöyle seslendi:

“Gezmediğimiz sürece bu hastalık bize bulaşmaz. İnsanlarımız mecbur olmadığı sürece çıkmamalılar. Maskesiz kesinlikle dışarı çıkmayalım. Çünkü kaç tane pozitif vakanın aramızda dolaştığını bilmiyoruz.
“İnsanlarla temastan kaçınalım. Cizre’de her geçen gün vaka sayısı artıyor. Kesinlikle taziye ve düğünlerden uzak durmamız gerekir.
“Düğünlerde virüs zinciri oluşturmayalım. İnanmadığımız ve göremediğimiz bu virüs, sevdiklerinizi göremeden gömülmesine neden oluyor. Biraz daha sabredelim. Bu süreci birlikte aşacağız.”



Önceki Haber
Üç ilde ev baskınları: TUAY-DER yöneticileri ve HDP'li siyasetçiler gözaltında
Sonraki Haber
Hatay'da 2 yaşındaki Suriyeli çocuk öldürüldü