Ana SayfaGüncelSidar Uygurlar cinayeti: Katil zanlısı aylar sonra yakalandı

Sidar Uygurlar cinayeti: Katil zanlısı aylar sonra yakalandı

HABER MERKEZİ – Siverek’te yol verme tartışması sonucu yaşanan olayda yaşamını yitiren Sidar Uygurlar’ın katil zanlısı Yılmaz Geyik aylar sonra yakalandı.

Urfa’nın Siverek ilçesinde 12 Mart’ta yol verme tartışması sonucu yaşandığı iddia edilen olayda silahla vurularak yaşamını yitiren Sidar Uygurlar’ın katil zanlısı Yılmaz Geyik yakalandı.

Olaydan üç buçuk ay sonra, Geyik’in Siverek’te saklandığı evde yakalandığı belirtildi. Valilik tarafından konuya dair şu mesaj paylaşıldı:

Daha önce gazetemize konuşan ve kamera kayıtları ile tanık anlatımlarına dikkat çeken abla Derya Uygurlar, her şeyin ‘gün gibi ortada’ olduğunu söylemişti.

12 Mart günü yaşananları anlatan Uygurlar, aracın sürücüsü olduğunu belirttiği Geyik’e işaret etmişti:

“Sidar, iki arkadaşıyla birlikte 12 Mart’ta arabayla Siverek Seyfioğlu Caddesi’nden geçerken başka bir arabayı solluyor. Sidar ve arkadaşları yola devam ediyor ancak diğer araçtaki Yılmaz Geyik takibini sürdürüyor.

“Seyfioğlu Caddesi’nde tenha bir yer bulunca aracını Sidar’ın kullandığı aracın önüne kırıyor. Aracının içinden silahla çıkıyor, Sidar‘a ‘Sen kimsin ki beni solluyorsun, havan kime!’ diyerek saldırmaya başlıyor.

“Sidar saldırı sırasında yaşına hürmeten özür dileyip araca biniyor. ‘Abi özür diledik, bırak gidelim yolumuza’ diyor. Ancak saldırgan silahın kabzasıyla saldırmaya devam ediyor. Sidar aracın şoför koltuğunda bacaklarıyla kendini korumaya çalışıyor ve saldırgan sonunda silahını Sidar’a doğrultarak kafasına bir el ateş ediyor.

“Sidar’ı vurduktan sonra diğerlerine de silah doğrultuyor ancak silah tutukluk yaptığı için ateşlenmiyor. Bunun üzerine saldırıya uğrayan kişilerden biri hemen araçtan uzaklaşırken, diğeri de saldırganın elinden kurtularak koşmaya başlıyor.”

Saldırı sonucu kardeşinin yaşamını yitirdiğini, saldırganınsa beraberindeki bir kişiyle beraber kaçtığını anlatan Uygurlar,  failin bulunamaması üzerine kampanya başlatmış, duyarlılık çağrıları yapmıştı.

Abla Uygurlar katilin yakalanması sonrası paylaştığı mesajda ise, “Bizi 103 gün boyunca ağlatan, kahır eden, katil suç makinası Yılmaz Geyik en ağır cezayla yargılanmasını istiyoruz” dedi.


Sidar Uygurlar cinayeti: Katil 46 gündür bulunamadı, aile adalet bekliyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Basın tarihinde örneği yok: Evrensel’e 45 gün ilan kesme cezası
Sonraki Haber
Sarıcan Belediye eşbaşkanları gözaltına alındı