Ana SayfaDünyaSismik faaliyetler arttı: Grimsvötn Yanardağı her an patlayabilir

Sismik faaliyetler arttı: Grimsvötn Yanardağı her an patlayabilir

HABER MERKEZİ – İzlanda’nın en aktif yanardağı Grimsvötn’de, son 1 ayda yoğunlaşan sismik faaliyetlerin volkanın patlama riskini arttırdığı belirtildi.

İzlanda’nın en aktif yanardağı olan Grimsvötn’de son 1 ayda sismik faaliyetlerin arttığı açıklandı.

İzlanda Meteoroloji Ofisi, bin 500’ü 24 saat içinde olmak üzere bölgede üç gün içinde 3 binden fazla depremin meydana geldiğini duyurdu.

Pazartesi günü yapılan bilgilendirmeye göre büyüklüğü 5’in üzerinde 3 depremden biri başkent Reykjavik’de de hissedildi.

Euronews’te yer alan habere göre şu ana kadar can veya mal kaybı rapor edilmedi ancak faaliyetler volkanın her an patlama ihtimalini arttırdı.

Yetkililer, 10 yıl önce hava ulaşımında yaşanan kriz kadar olmasa da olası bir volkanik püskürmenin uçuşları etkileyebileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

2010 yılında Eyjafjallajökull volkanının patlayarak havaya saçtığı kül ve duman yüzünden Avrupa hava sahası 6 gün boyunca uçuşlara kapatılmış, 100 binden fazla sefer iptal edilmişti.

Grimsvötn ise en son 2011’de faaliyete geçmiş, o dönemde Reykjavik’teki havalimanı kapatılarak 900 kadar uçuş ertelenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ender İmrek 'Emine Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla hakim karşısındaydı
Sonraki Haber
Kadir Şeker'e yine tahliye yok