Ana SayfaGüncelSoylu’ya ‘köpekli işkence’ sorusu: Polislere talimat mı verildi?

Soylu’ya ‘köpekli işkence’ sorusu: Polislere talimat mı verildi?

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Remziye Tosun, partilerinin yerel yönetimler kurulu üyesi Sevil Rojbin Çetin’in gözaltına alınması sırasında köpeklerin kullanılarak işkenceye maruz kalmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, DTK’ye yönelik soruşturma, yapılan gözaltılar ve gözaltına alınanlara yönelik işkenceye varan polis şiddetini Meclis gündemine taşıdı.

Diyarbakır’da İşkenceyle Mücadele ve İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü olan 26 Haziran’da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan HDP Yerel Yönetimler Kurulu Üyesi ve TJA aktivisti Sevil Rojbin Çetin’in işkenceye maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Baskının Çetin’in evde tek başına iken gerçekleştiği ve iki köpeğin “işkence aracı olarak kullanıldığı” belirtilmişti.

Soylu’ya sorular

HDP Milletvekili Tosun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlamasını istediği önergesinde hem bu işkence olayına hem de 20 ilde faaliyet yürüten ve yüzlerce sivil toplum kurumunun katıldığı bir çatı örgüt olduğunu belirttiği DTK’ye dönük baskılara dikkat çekti.

“Kuruluş aşaması ve faaliyetleri Anayasaya uygun olmasına rağmen DTK ve faaliyetlerinin sürekli yasadışı gösterilmesinin amacı nedir?” diye soran Tosun, baskın sırasında herhangi bir illegal doküman olmamasına rağmen DTK üyeleri ve yöneticilerinin gözaltına alınmasının izahı ve sebebine yanıt istedi.

Çetin’in darp görüntülerine dikkat çeken Tosun, “Onlarca polisin siyasetçi bir kadına polis köpekleri eşliğinde saldırmasının izahı nedir?” diye sordu.

Son zamanlarda polislerin polis köpekleri eşliğinde yaptıkları ev baskınları sırasında şiddet ve köpeklerin saldırı izlerinin sık sık basına yansıdığını söyleyen Tosun, “Söz konusu uygulama ile ne yapılmak istenmektedir? Polislere bu yönlü verilmiş bir talimat mı vardır?” sorusuna yanıt istedi.

HDP’li vekil, Çetin’in yaralanmasına sebep olan ve göz yuman yetkililer hakkında bir soruşturma açılıp açılmadığını da sordu.


Ev baskınında Rojbin Çetin’e işkence: Ne oldu, kim ne diyor?




Önceki Haber
Pakistan'da Karaçi Borsası'na silahlı saldırı
Sonraki Haber
Gazeteci Sadiye Eser’e soruşturma