Ana SayfaDünyaSüleymaniye’nin Kunemasi bölgesine hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Süleymaniye’nin Kunemasi bölgesine hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde, Kunemasi bölgesinin bombalanması sonucu can kaybı ve yaralananların olduğu belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinin Şarbajer ilçesinde gerçekleştirilen hava saldırısında, Kunemasi bölgesindeki gezinti alanının hedef alındığı bildirildi.

Erbil merkezli Rûdaw haber portalına konuşan Şarbajer Kaymakamı Şaho Osman, SİHA’nın (silahlı insansız hava aracı) Toyota marka bir aracı hedef aldığını söyledi.

Araçta bulunan bir kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Osman, “Bölgede bulunan ikisi kadın, ikisi çocuk altı sivil de yaralandı. Yaralılar Kunemasi sakinleri” dedi.

Yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirten Şaho Osman, yaralılardan beşinin aynı aileden olduğunu belirtti.

Bombardıman nedeniyle bölgede yangın çıktığını da dile getiren Şarbajer Kaymakamı Osman, Sivil Savunma Birimleri’nin yangını söndürdüğünü aktardı.

Yine Rûdaw’a konuşan olay yerinde bulunan görgü tanıkların biri ise uçaktan atılan iki füzeden birinin araca diğerinin de bölgedeki bir dükkana isabet ettiğini söyledi.

Başka bir görgü tanığı ise “Kunemasi’deki çeşmenin başındaydık. Birden bire uçaklar bulunduğumuz yeri bombaladı. Hedef alınan araçta bir cenaze çıktı. Araçta başka ölüler de vardı. Aynı araçta yaralananlardan biri de kaçtı” diye belirtti.

Öte yandan bölgenin bombalanma anı piknik yapanların kamerasına da yansıdı. Bombalanan bölgede çocukların da olduğu görülürken, bu görüntüler sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Hava saldırısının kim tarafından yapıldığı konusunda henüz bir bilgi yok. Olaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) da henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

Bu arada TSK’nin, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Haftanin bölgesine başlattığı askeri operasyon ve hava saldırıları sürüyor.

MSB, 15 Haziran’ın ilk saatlerinde “Pençe-Kartal” adı verilen operasyonun başlattığını duyurduktan sonra Irak Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombalamaya başlamıştı.

Hava saldırılarında Mahmur Kampı, Şengal ve Kandil eş zamanlı hedef alınmıştı.

Bu bombardımandan iki gün sonra TSK’nin Irak’ın kuzeyindeki Haftanin’e yönelik kara harekatına başladığı açıklanmış, bu operasyona ise “Pençe-Kaplan” adının verildiği duyurulmuştu.

19 Haziran’da ise Rûdaw, TSK’ye ait savaş uçaklarının Şeladize Nahiyesi’ne bağlı Sidan Köyü sınırlarını bombaladığını ve beş köylünün yaşamını yitirdiğini aktarmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 yeni oyununun sahnelenmesi için beş kurumdan işbirliği
Sonraki Haber
HDP'li kadınlar Kadıköy'den seslendi: Eşbaşkanlık sistemi mor çizgimizdir