Ana SayfaGüncelTaksim Dayanışması: Gezi’de katledilenlerle Floyd’un nefesini kesen aynı karanlıktır

Taksim Dayanışması: Gezi’de katledilenlerle Floyd’un nefesini kesen aynı karanlıktır

HABER MERKEZİ – Gezi direnişinin 7. yıldönümü vesilesiyle açıklama yapan Taksim Dayanışması, Gezi’de Berkin’i, Ethem’i, Medeni’yi, Ali İsmail’i, Hasan Ferit’i, Abdullah’ı, Ahmet’i ve Mehmet’i katledenlerin George Floyd’un nefesini kesenin aynı karanlık olduğunu ifade ederek  “O gün de bunun karşısındaydık, bugün de karşısındayız. Barışçıl direniş her yerde bir haktır” dedi.

Taksim Dayanışması, Gezi direnişinin 7. yıldönümü vesilesiyle İstiklal Caddesi’nde bulunan Mis Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Hayat ancak Gezi’ye sığar” pankartının açıldığı açıklamada Gezi’de yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Gezi şehitleri onurumuzdur” sloganları atıldı.

Açıklamaya Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, HDP Milletvekil Oya Ersoy, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Erdal Avcı, Elif Bulut, CHP Milletvekili Ali Şeker, CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDK Eşsözcüleri Sedat Şenoğlu ve İdil Uğurlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamayı yapan Taksim Dayanışması’ndan avukat Can Atalay, Gezi direnişinin haklı mücadelesine değinerek, “Milyonlarca insan; kenti, doğayı, emeği, 7 sene önce, kardeşliği savunmak, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti kazanmak için 80 ilde sokağa çıktı. Çünkü bu sistem, üretimden değil tüketimden besleniyor. Sadece doğayı betonla değiştirmiyor, insanı da tüketiyor” diye belirtti.

“Barışçıl direniş her yerde bir haktır”

Gezi direnişinin baskıdan kurtulmaya çalışan, eşitsizliğe karşı çıkan halkın derin nefesi olduğunu, o nefesin gazla boğulmak istenildiğine dikkati çeken Atalay, açıklamanın devamında şunları ifade etti:

“Meslek örgütlerini susturmaya çalışıyor, 3. havalimanı, köprüler derken doğal varlıklarımızı her gün daha da tahrip ediyor, parsel parsel tüm varlıklarımızı beşli çeteye peşkeş çekiyor, halkın iradesini kayyımlarla gasp etmeye kalkıyorsunuz. Oysa Gezi’nin tüm talepleri haklıydı, şimdi o haklılıkla sınanıyorsunuz.
“Gezi’de Berkin’i, Ethem’i, Medeniyi, Ali İsmail’i, Hasan Ferit’i, Abdullah’ı, Ahmet’i ve Mehmet’i bizden ayıran karanlıkla George Floyd‘un nefesini kesen aynı karanlıktır.
“O gün de bunun karşısındaydık, bugün de karşısındayız Barışçıl direniş her yerde bir haktır. Aramızdaki binlerce kilometreye rağmen biriz, bir aradayız.
“Gezi haklılığımızdır. Tarih de her geçen gün bunu ispatlamaktadır. Gezi bu halkın onurudur, onurumuzla yaşayacağız. Gezi’nin dayanışma öğretisine, gücüne güveniyoruz. Gezi bu toprakların eşitlik, özgürlük, adalet umududur, imkanıdır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli’den erken seçim açıklaması
Sonraki Haber
Siirt'te zırhlı araç devrildi: İki asker hayatını kaybetti