Ana SayfaGüncelTBB’nin dört yöneticisinden Metin Feyzioğlu’na istifa çağrısı

TBB’nin dört yöneticisinden Metin Feyzioğlu’na istifa çağrısı

HABER MERKEZİ – Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Metin Feyzioğlu’nu istifaya davet etti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek ile Yönetim Kurulu üyeleri Filiz Saraç, Asude Şenol ve Sabri Çepik, TTB Başkanı Metin Feyzioğlu’na istifa çağrısı yaptı.

TBB Başkanlığı’na gönderilen istifa çağrısının yer aldığı dilekçede, “TBB başkanı, yasa teklifine karşı mücadele eden barolara ve avukatların mücadelesine gölge etmemeli, görevinden istifa etmelidir” denildi.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

“Barolara ‘Böl, parçala, yönet’ formülünün getirmeye çalışan, zaten yargının en büyük sorunu olan yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığını daha da zedeleyecek, baroların bağımlı ve etkisiz hale getirilmesine yönelik vatandaşın savunma hakkı ve savunma mesleği yönünde de tahribat getirecek yasa teklifi, en yüksek şekilde tepki gösterilmesi gerekir niteliktedir.
“Barolarımız, 19 Mayıs ve 1 Haziran 2020 tarihli baro başkanları toplantılarında aldıkları kararlarla ve ‘Savuma yürüyüşü’ ile 22-23 Haziran tarihlerindeki dirençleri ile kendi aralarında biri araya gelerek, süreci en iyi şekilde yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedirler.
“TBB Başkanı’nın 22-23 Haziran’da baro başkanlarımızı hiç değilse Ankara girişinden karşılamak ve bu onurlu mücadeleye destek vermek bir yana, öncesinde yaptığı açıklamalarla yapılanı yok farz ettirmeye yönelik tavrı ve kabul edilmez niteliktedir. 2 gün boyunca tüm kamuoyu ve meslektaşlarımızda haklı infial yaratan ve baro başkanlarımızın maruz kaldığı sıkıntılı süreçte yanlarında olmamıştır.
“Baro başkanlarının arkasını döndüğü, barolardan ve kendini seçenlerden kopan, kişisel tutumlarıyla barolar nezdinde güven kaybına uğrayan, kendini seçenlerin temsilinden vazgeçmiş bireysel davranmaya hak gören TBB başkanının yapması gereken en doğru davranış istifa etmektir.
“Kendisine oy veren kitleden ve önceki çizgisinden uzaklaştığı görüntüsü veren TBB başkanı, yasa teklifine karşı mücadele eden barolara ve avukatların mücadelesine gölge etmemeli, görevinden istifa etmelidir.”



Önceki Haber
EMEP: Rojbin Çetin’in yanındayız; işkenceci polisler derhal tutuklanmalı
Sonraki Haber
“Medeni Yıldırım’ı öldüren askere tekrar beraat vermenin yolları aranıyor”