Ana SayfaEkolojiTecavüz ve işkence ettiği köpeğin ölümüne neden oldu, serbest bırakıldı

Tecavüz ve işkence ettiği köpeğin ölümüne neden oldu, serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir ay boyunca tecavüz ve işkence ettiği köpeğin ölümüne neden olan Mehmet Haner gözaltına alındıktan sonra 600 TL idari para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

İstanbul Kartal’da tekel bayi işleten Mehmet Haner, 1 ay boyunca işyerinde bir köpeğe tecavüz ve işkence etti.

Yaşananları fark eden çevredeki yurttaşlar Haner’i darp edip, dükkanı taşladı ve kepenge yazılama yaptı.

Veterinere götürülen köpeğin bedeninde tecavüze bağlı tümörlerin oluştuğu belirlendi. Köpek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

 

Yurttaşların şikayeti üzerine gözaltına alınan Haner, 600 TL idari para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Konuya ilişkin Hürriyet’e konuşan ve Haner’in tutuklanmamasına tepki gösteren Hayvanların Yaşam Hakkı Konfedarasyonu (Haykonfed) Başkanı Haydar Özkan da, “Bu korkunç olay hepimizi derinden etkiledi. Ne söylesek boş, hayvanı koruma kanunu çıkmadığı takdirde bu tip olayları yapan kişiler ufak cezalarla kurtulacak. Hayvanların canı var, hapis cezaları verilmesi gerekiyor” dedi.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) Başkanı Erman Paçalı ise bu yaptırımın caydırıcı olmadığını vurguladı.

“Haftalarca, aylarca tecavüze uğrayan köpek öldü, faile verilen ceza 600 TL. Adam serbest. Bu yaptırımda caydırıcılıktan söz edilebilir mi? Yıllarca yasa yapıcılara anlattık bu vahşeti. Sonuç yok. Hayvanları korumaya yönelik donanımlı bir yasa bulunmadığından artık toplum hukuksuzluğa itiliyor. Bu olay sonrası failin başına gelenler bunun göstergesi. Bu çok tehlikeli bir sürece girildiğini gösteriyor. Yasanın acilen çıkması gerekiyor.”



Önceki Haber
Erhan Görür’ün ölümü: Görgü tanıkları yaşananları anlattı, ailesi 'adalet' istiyor
Sonraki Haber
Soylu, ‘Trabzon’ yazısı nedeniyle Sözcü yazarını hedef aldı