Ana SayfaGüncelTSK’nin sınır ötesi operasyonu: Bir asker hayatını kaybetti

TSK’nin sınır ötesi operasyonu: Bir asker hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – TSK’nin Irak’ın kuzeyindeki askeri operasyonu sürüyor. MSB, operasyon bölgesinde bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Haftanin bölgesine başlattığı askeri operasyon ve hava saldırıları sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyon bölgesinde çıkan çatışmada bir askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada yaşamını yitiren askerin Piyade Teğmen Yunus Gül olduğu bilgisi verildi.

MSB, 19 Haziran’da uzman onbaşı Ömer Kahya’nın, 21 Haziran’da ise uzman onbaşı Ertuğrul Köse’nn hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

TSK’nin operasyonu

MSB, 15 Haziran’ın ilk saatlerinde “Pençe-Kartal” adı verilen operasyonun başlattığını duyurduktan sonra Irak Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombalamaya başlamıştı.

Hava saldırılarında Mahmur Kampı, Şengal ve Kandil eş zamanlı hedef alınmıştı.

Bu bombardımandan iki gün sonra TSK’nin Irak’ın kuzeyindeki Haftanin’e yönelik kara harekatına başladığı açıklanmış, bu operasyona ise “Pençe-Kaplan” adının verildiği duyurulmuştu.

19 Haziran’da ise Rûdaw, TSK’ye ait savaş uçaklarının Şeladize Nahiyesi’ne bağlı Sidan Köyü sınırlarını bombaladığını ve beş köylünün yaşamını yitirdiğini aktarmıştı.

Bu arada 25 Haziran’da Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinin Şarbajer ilçesinde gerçekleştirilen hava saldırısında, Kunemasi bölgesindeki gezinti alanı hedef alınmıştı.

Erbil merkezli Rûdaw haber portalına konuşan Şarbajer Kaymakamı Şaho Osman, SİHA’nın (silahlı insansız hava aracı) Toyota marka bir aracı hedef aldığını söylemişti.

Araçta bulunan bir kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Osman, “Bölgede bulunan ikisi kadın, ikisi çocuk altı sivil de yaralandı. Yaralılar Kunemasi sakinleri” demişti.

Hava saldırısının kim tarafından yapıldığı konusunda henüz bir bilgi yok. MSB’den de henüz herhangi bir açıklama gelmedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
BDDK’den banka dışı 16 mali kuruluşa ceza
Sonraki Haber
Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem