Ana SayfaGüncelTürkiye Yayıncılık Kurultayı online yapılacak

Türkiye Yayıncılık Kurultayı online yapılacak

HABER MERKEZİ – Bu yıl dokuzuncusu 25-26 Haziran’da gerçekleştirilecek Türkiye Yayıncılık Kurultayı, Covid-19 nedeniyle online yapılacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenlediği Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın dokuzuncusu, 25-26 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İki yılda bir düzenlenen kurultay, bu yıl Covid-19 nedeniyle online yapılacak.

Kurultayda, Türkiye’den farklı alanlarda uzman yayıncılar, yazarlar ve yayıncılık paydaşları, uluslararası meslektaşlarıyla bir araya gelecek ve sektörün öncelikli sorunları tartışılacak.

Yayıncılık dünyasına ve kitaplara ilgi duyan herkese açık olan kurultay, sektörün temelinde yer alan konuları, sorunları, ihtiyaçları ve eğilimleri üretken bir diyalog zemininde gündeme taşımayı amaçlıyor.

Kurultay, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin eski başkanlardan Çetin Tüzüner’in anısına adanıyor.

Program

İki gün sürecek kurultayın program ise şöyle:

25 Haziran

  • Yayın dünyasında yeni dönemde yayıncıları ve okuyucuları nelerin beklediği; yayıncılıktaki dijital seçenekler, bu seçeneklerin okura sundukları, Türkiye’de dijital yayıncılığa talebin gelişimi ve içinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeniyle telif haklarında yaşanacak olası gelişmeler mercek altına alınacak.

26 Haziran

  • Üretilen kitabın okura ulaşmasını sağlayan tedarik zincirini yeni dönemde nelerin beklediği, nelerin değişebileceği; yayıncılık sektörünün ayakta kalması ve gelişimini sürdürebilmesi için ihtiyaç duyulan ‘yazılı kültürü koruma yasası’nın paydaşlar tarafından analiz edilerek sektör için yeni bir yol haritasının nasıl çizilebileceği ve okuma kültürünün geleceği konuları tartışılacak.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteciler Dükel ve Yıldız hakkında tutuklama talebi
Sonraki Haber
MEB, LGS'de alınacak tedbirleri açıkladı