Ana SayfaGüncelÜç ilde ev baskınları: TUAY-DER yöneticileri ve HDP’li siyasetçiler gözaltında

Üç ilde ev baskınları: TUAY-DER yöneticileri ve HDP’li siyasetçiler gözaltında

HABER MERKEZİ – Diyarbakır ve Bitlis’te birçok eve polislerce düzenlenen baskınlarda aralarında TUAY-DER Eş Başkanı Mehmet Emin Güzel ve HDP PM Üyesi Diyar Orak’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mersin’de ise Akdeniz Sanat Atölyesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu dört kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde kentte birçok eve baskın düzenlendi.

Polislerce yapılan baskında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediye Meclis Üyesi Vahit Doğru, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Eş Başkanı Mehmet Emin Güzel, yöneticisi Şafii Hayme ile üyeleri Leyla Ayaz, Abdulmenaf Kur ve Müşeher Ülker gözaltına alındı.

Evlerin yanı sıra TUAY-DER’in Kayapınar Huzurevleri Mahallesi’nde bulunan binasına da baskın düzenlendi. Çilingirle kapıyı açan polislerin dernekte arama yaptığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan TUAY-DER yöneticisi Şafii Hayme’nin eşi Şadiye Hayme, polisin, kendisini, eşini ve kızını darp ettiğini söyledi.

Bitlis’te HDP’lilere gözaltı

Bitlis ve ilçelerinde bu sabah yapılan ev baskınlarında ise beş kişi gözaltına alındı.

HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Diyar Orak, HDP eski İl Eşbaşkanı Orhan Bezirganoğlu, HDP eski yöneticisi Günay Karabaş, Bitlis Belediyesi’nin önceki dönem HDP’li Meclis Üyesi Ferda Avkan ile Elif Orman Erez’in gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, her iki kentte de gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Mersin’de dört gözaltı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında da birçok eve baskın düzenlendi.

HDP Mersin İl Yöneticisi Ali Bilen ile Akdeniz Sanat Atölyesi çalışanları Hebun Yüksekbağ, Dilan Demir ve Cejna Saruhan gözaltına alındı.

Sanatçı Kadir Çat’ın da evinin basıldığı, ancak evinde bulunamadığı için gözaltına alınamadığı belirtildi.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen dört kişinin Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
George Floyd cinayeti: Polis Chauvin ilk kez yargıç karşısına çıktı
Sonraki Haber
SES'ten Cizre için salgın uyarısı