Ana SayfaEkonomiUçuş ve konaklama harcamalarında taksit sayısı 18 aya çıkarıldı

Uçuş ve konaklama harcamalarında taksit sayısı 18 aya çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Yurt içi havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sayısı 18 aya çıkarıldı.

Ticaret Bakanlığı’nın perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmelikte değişiklik öngören yönetmeliği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Fiyatı 3 bin 500 liranın üstünde olan cep telefonu satışlarında üç ay, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı 3 bin 500 liranın üstünde olan televizyon satışlarında altı ay olarak düzenlenen kredi taksitlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalar ise, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışları için kredi kartı taksit sayısını 18 ay olarak düzenleyen madde kapsamına alındı.

Böylece, yurt içi havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit süresi 18 aya çıkarılmış oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bugün, “Translarla Eşitlik Günü”
Sonraki Haber
Meclis Başkanlığı, 'Dersim Tertelesi' ifadesini 'yaralayıcı' buldu