Ana SayfaGüncelYerine kayyum atanan Suruç Belediye Eşbaşkanı Çevik’e tahliye

Yerine kayyum atanan Suruç Belediye Eşbaşkanı Çevik’e tahliye

HABER MERKEZİ – Yerine kayyum atanan Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak, yerine kayyum atanan Urfa’nın HDP’li Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, Çevik tutuklu bulunduğu Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Çevik’in avukatları Ahmet Ceylan, İsmail Bülbül ve Müslüm Baran da duruşmada hazır bulundu.

Hatice Çevik, üzerine atılı suçlamaları reddederek, kayyum atamak için hakkında kimi iddiaların ortaya atıldığını belirtti ve “Dosyada hakkımda her hangi bir somut suçlayıcı bir delil bulunmamakta” dedi. Ayrıca tahliyesini istedi.

Avukatları ise müvekkillerinin tutukluluğunun hukuksuz olduğunu belirterek, beraat talep etti.

Mahkeme, Çevik’in tahliyesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 27 Ekim’e erteledi.

Ne olmuştu?

Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD’in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında kızı Başak Sidar Çevik ve eşinin kardeşi Nilgün Çevik’i yitirip, yaralı hali ile sarıldığı eşi İzettin Çevik’le objektiflere yansıyan Hatice Çevik, HDP adayı olarak girdiği 31 Mart 2019’daki yerel seçimde yüzde 59,38 oy almıştı.

15 Kasın 2019’da evine yapılan baskınla gözaltına alınan Çevik, ertesi gün ise görevden alınarak yerine kayyum atanmıştı.

Çevik, çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla tutuklanarak cezaevine konulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Aynı vilayette iki vali olmadığı gibi iki baro da olmaz
Sonraki Haber
İHD Diyarbakır'dan 10 yıllık işkence raporu