Ana SayfaManşet5 gündür kayıptı: Pınar Gültekin öldürülmüş halde bulundu, fail gözaltında

5 gündür kayıptı: Pınar Gültekin öldürülmüş halde bulundu, fail gözaltında

HABER MERKEZİ – Muğla’da, 5 gündür kayıp olan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni bulundu. Boğularak öldürüldüğü ihtimali üzerinde durulan Pınar’ın en son beraber görüldüğü kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki Cemal Metin Avcı, bir süre önce kendisini terk eden Pınar’ı öldürdüğünü ve cesedini çöp varilinde yakarak üzerine beton döktüğünü itiraf etti.

Muğla’nın Ula ilçesinin Akyaka mahallesinde yaşayan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni bulundu.

DHA, 5 gündür kayıp olan Pınar’ın cansız bedeninin Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunduğunu yazdı.

Boğularak öldürüldüğü ihtimali üzerinde durulan Pınar’ın cenazesi, savcının incelemesinin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Pınar’ın reddettiği erkek gözaltında

Habere göre, olayla ilgili soruşturmayı sürdüren ekipler, güvenlik kameralarının görüntülerinden Pınar Gültekin’in kaybolmadan önce bir kişi ile alışveriş merkezinde oturduğu, ardından da bu kişiyle birlikte buradan ayrıldığını tespit etti.

Ekipler, Pınar’ın en son beraber görüldüğü kişiyi gözaltına alarak, sorgulamak üzere karakola götürdü.

Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan kişinin, reddettiği Cemal Metin Avcı adlı erkek olduğu belirtildi.

Cemal Metin Avcı’nın bir süre önce kendisini terk eden Pınar ile yeniden birlikte olmak istediği ancak genç kadının reddetmesi üzerine cinayeti işlediği belirlendi.

Gözaltındaki Avcı’nın ilk ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Ayrıca DHA’nın haberinde, fail erkeğin ifadesinde, Pınar’ın cesedini ormanlık alana götürüp, çöp varilinde yakarak üzerine beton döktüğünü belirtti.

Aile Bakanlığı davaya müdahil olacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Pınar Gültekin’in öldürülmesi davasına müdahil olacaklarını açıkladı.

Selçuk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Muğla’da katledilen Pınar Gültekin kızımızın acısı yüreğimizi yaktı, bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” dedi.

Ne olmuştu?

Pınar Gültekin, 16 Temmuz Perşembe günü evinden ayrılmıştı.

İstanbul’da yaşayan abla Sibel Gültekin, telefonda görüştüğü kardeşinden bir daha haber alamadığını belirtmişti.

Kardeşinin hayatından endişe duyan abla, annesi Şefika Gültekin ile birlikte Muğla’ya gelmişti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin’in bulunması için ailesi tarafından Akyaka Karakol Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulunulmuştu.

Bunun üzerine harekete geçen jandarma ve polis ekipleri, Pınar’ı bulmak için arama çalışması başlatmıştı.

Pınar Gültekin’in en son görüldüğü Menteşe ilçesindeki bir alışveriş merkezinin güvenlik kamerası kayıtları da incelemeye alınmıştı.




Önceki Haber
AKP'nin 11 maddelik sosyal medya teklifi Meclis'e geliyor
Sonraki Haber
Ankara'daki Suruç anmasında gözaltına alınan 42 kişi serbest