Ana SayfaDünyaABD’de bir askeri üste cinsel tacize uğradığını açıklayan kadın öldürüldü

ABD’de bir askeri üste cinsel tacize uğradığını açıklayan kadın öldürüldü

HABER MERKEZİ – ABD’de görev sırasında başka bir asker tarafından cinsel tacize maruz bırakıldığını açıklayan 20 yaşındaki Vanessa Guillen, öldürülmüş halde bulundu.

ABD’nin Texas eyaletinde bulunan Fort Hood askeri üssünde görev yapan 20 yaşındaki Vanessa Guillen, annesine üs içerisinde cinsel tacize uğradığını ve başka bir uzman çavuş tarafından takip edildiğini söyledi.

Korktuğunu belirten kadın kendisini cinsel tacize maruz bırakan askerin adını ise söylemedi.

Bu konuşmadan 3 hafta sonra Nisan ayında kaybolan Vanessa, öldürülmüş halde bulundu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Vanessa çekiçle kafasına vurularak öldürüldü ve daha sonra vücudu parçalandı.

Guillen ailesinin avukatı Natalie Khawam, ABD basınına yaptığı açıklamada, Vanessa’nın kimliğinin diş kayıtlarından tespit edilemediğini ve kimlik tespiti için örneklerin başka bir eyalete gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Askeri üs failin intihar ettiğini açıkladı

Kadının öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmada, failin 20 yaşındaki uzman çavuş Aaron Robinson olduğu tespit edildi.

Fort Hood üssünden 30 Haziran’da kaçtığı belirlenen Robinson’ın intihar ettiği açıklandı.

Cinayetle ilgili olarak Robinson’ın 22 yaşındaki kız arkadaşı Cecily Aguilar, delil karartma suçlamasıyla gözaltına alındı.

Aguilar verdiği ifadede, Robinson’ın kendisini 22 Nisan’da aradığını ve bir kadın askerin kafasına defalarca çekiçle vurarak öldürdüğünü söylediğini aktardı.

Savcılık’tan yapılan açıklamada, Vanessa’nın kaybolmasıyla ilgili ordu içinde açılan soruşturma kapsamında hem Robinson’ın hem de Aguilar’ın ifadesinin alındığını ancak olayla bağlantıları olmadığına hükmedildiği belirtildi.

Tepkiler sokağa taştı

Öte yandan ülkede cinayete ilişkin tepkiler yükselmeye başladı.

Senatör Kirsten Gillibrand ve Temsilciler Meclisi Üyesi Kaclie Speier, cinayetle ilgili Savunma Bakanlığı müfettişlerinin devreye girmesi ve soruşturma açması çağrısı yaptı.

Ayrıca, Kongre nezdinde de ordu içinde kadınları hedef alan cinsel tacizlerle ilgili soruşturma açılması istendi.

Ordu içindeki cinsel tacizlerin engellenmesi ve bildirilmesine yönelik düzenlemelerin değiştirilmesi talebiyle eylemler düzenlendi.

Vanesaa’nın ablası Lupe Guillen, sosyal medyada “#IAmVanessaGuillen” etiketini başlatarak, insanlardan orduda uğradıkları tacizleri anlatmalarını istedi.

Kampanyalarla askeri görevdeyken cinsel tacize uğrayanlar yaşadıklarını anlatırken, konuyla ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılması için kampanyalar başlatıldı.

Aile, Kongre’nin orduda cinsel taciz ve saldırıların bildirilmesiyle ilgili prosedürleri değiştiren yeni bir yasal düzenlemeye gitmesini istiyor.

Aile avukatı Khawam da, Vannesa’ya yapılanların ‘münferit bir olay’ olmadığını ifade etti.




Önceki Haber
Vedat Aydın’ın öldürülmesinin üzerinden 29 yıl geçti
Sonraki Haber
Gelibolu'daki orman yangını kontrol altına alındı