Ana SayfaGüncelAkpınar ve Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis istemi

Akpınar ve Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis istemi

HABER MERKEZİ – 2018 yılında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

21 Aralık 2018’de Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Halk Arenası’ programında yaptığı açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Akpınar hakkında “Halkı T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik”, “Cumhurbaşkanına hakaret” , “halkın bir kesimini aşağılama” ve “suçu ve suçluyu övme” suçundan soruşturma başlatılırken, Gezen hakkında ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma açılmıştı.

Söz konusu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada iddianamenin tamamlandığı ve mahkemece kabul edildiği bildirildi.

Habertürk’ten Arzu Kaya’nın haberine göre, iddianamede Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunu işlediği savunuldu.

Akpınar ve Gezen hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Akpınar ve Gezen duruşma tarihinin belirlenmesinin ardından hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Akpınar ve Gezen ne demişti?

Metin Akpınar, 21 Aralık 2018’de Halk TV’deki programda politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki Türkiye’deki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve gerilim ortamı ile kutuplaşma tehlikesinden çıkış formülü olarak ‘demokrasi‘ önerisinde bulunmuş ve eklemişti:

“Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum.
“Oraya ulaşabilirsek ne ala kavga dövüş olmaz biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsa her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sorunlar yaşayabilir ama bize yazık olur…”

Müjdat Gezen ise, “Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ‘bedelini ödeyecekler’ demişti

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Aralık 2018’de Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu’nun (DEİK) 18’inci Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada isim vermeden Akpınar ve Gezen’i hedef alarak şunları söylemişti:

“İşte şimdi de beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi?
“Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıda bunun bedelini öde. “

İfade vermişlerdi

Erdoğan’ın hedefi haline gelen Metin Akpınar ile Müjdat Gezen, yine aynı gün haklarında açılan soruşturma nedeniyle ifadeye çağrılmıştı. Akpınar ve Gezen çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı.

Haklarındaki, haftada bir gün en yakın polis merkezinde imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı olarak verilen adli kontrol kararı, savcılığın kararıyla kaldırılmıştı.




Önceki Haber
AKP'li Şentop yeniden Meclis Başkanı seçildi
Sonraki Haber
Dink Cinayeti Davası: MİT görevlilerinin dinlenmesi talebi reddedildi