Ana SayfaCezaevleriAksaray Cezaevi’nde beş tutuklu açlık grevinde: Hukuk yok, yönetimin keyfiyeti var

Aksaray Cezaevi’nde beş tutuklu açlık grevinde: Hukuk yok, yönetimin keyfiyeti var

HABER MERKEZİ – Aksaray Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı üç tutuklunun 9 gündür sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevine iki tutuklu daha dahil oldu.

Aksaray T Tipi Kapalı Cezaevi’nde Bışar Bilen, Muhammed Fatih Bingöl ve Ümit Temur isimli tutukluların hak ihlallerine karşı başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi, bugün 9. gününde.

Tutuklulardan Bahattin Çelebi ve İhsan Taşdelen de dün eyleme dahil oldu.

Ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde cezaevindeki durumu anlatan Bışar Bilen, kendilerine yönelik tehdit ve şantajın devam ettiğini söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Bilen, açlık grevine giren tutukluların tekli hücrelere konulduğunu ve günde sadece bir saat havalandırmaya çıkarıldığını söyledi.

Bugüne dek defalarca darp edildiklerini ancak hiç darp raporu alamadıklarını kaydeden Bilen, “Cezaevi doktoru bize; ‘ben senin söylediklerine inanmıyorum ve inanmak zorunda değilim’ diyerek rapor vermedi. O doktor hala bu cezaevinde görev yapıyor. Onun hakkında da suç duyurusunda bulunduk ama hiçbir şey çıkmadı. Anayasal haklarımız burada ihlal ediliyor” dedi.

‘Hukuk tamamen yok sayılıyor’

Bilen, “Açlık grevine başladığımızda dilekçemizi yönetime vermemize rağmen her gün hücremizin önüne yemek getirilip bırakılıyor, saatlerce orada bekletiliyordu” diye konuştu.

Cezaevinde hukukun tamamen yok sayıldığını vurgulayan Bilen, hak ihlallerini şöyle anlattı:

“Ciddi anlamda buraya bir heyetin gelmesi gerekiyor. Bu cezaevi yeni olmasından kaynaklı sorunlar var ama burada onun ötesinde sorunlar yaşanıyor. Hukuk tamamen yok sayılıyor. Örneğin havalandırmada volta attığın zaman top düştüğünde direk senin hakkında soruşturma açıyorlar. Kürtçe şarkı söylediğin için hakkında soruşturma açılıp 2 ila 3 aya varan telefon yasağı cezaları veriliyor.
Koridorlarda yürürken askeri nizam dayatılıyor. Sağdan yürü, duvar dibinden yürü, tek sıra yürü gibi dayatmalar var. Gardiyanlar tarafından sözlü tahrik ve provokasyon yapılıyor. Sayım alımlarına gardiyanlar keyfi yaklaşıyor. Örneğin vardiya değişimi yapıldığı zaman gardiyan gelip ayakta sayım vereceksiniz diyebiliyor. Merkezi bir yönetim yok. Bütün gardiyanlar keyfine göre takılıyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mustafa Gökçe bahçede fasulye toplayan Gönül'ü tüfekle öldürdü, 'tilki sandım' dedi
Sonraki Haber
Boşandığı kadına şiddet uygulayıp, tehdit eden Tarık Keskin gözaltına alındı