Ana SayfaPolitikaAkşener’den AKP’ye tepki: İstanbul Sözleşmesi’ni hakkıyla uygulayın

Akşener’den AKP’ye tepki: İstanbul Sözleşmesi’ni hakkıyla uygulayın

HABER MERKEZİ – İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme girişimlerine tepki göstererek, “Sayın Erdoğan’ı bir kez daha yaptığı ender iyi işlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek yerine, sözleşmenin maddelerini hakkıyla uygulamaya çağırıyorum. İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin ‘İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılabilir’ açıklaması ve akabinde başlayan tartışmalara dair konuştu.

AKP’yi eleştiren Akşener, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

“Çıkıp diyeceğiz ki tek bir kadın gözyaşı döküyorsa, o düzeni yıkar yenisini kurarız. Bunu sağlamak için çok fazla şeye ihtiyaç yok. Yasaları hakkıyla uygulamak yeter. Bu bir zihniyet meselesidir. Nefreti, düşmanlığı bırakıp milletimizin her bir ferdini sevmek gerekir.
Sayın Erdoğan’ı bir kez daha yaptığı ender iyi işlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek yerine, sözleşmenin maddelerini hakkıyla uygulamaya çağırıyorum. Bir avuç ahlaksızın hayallerini gerçekleştirmek adına kadınlarımızı mağdur etmenize izin vermeyeceğiz. Bir avuç özgüvensizin egolarını eylemek uğruna İstanbul Sözleşmesi’ni feda etmenize izin vermeyeceğiz. Çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır.”

“Ayasofya’yı ibadete açın ama siyasete kapatın”

Ayosofya’nın camiye dönüştürülüp, ibadete açılmasına da değinen Akşener, “Orada olmayı, Ayasofya’da ibadet etmeyi, dualar etmeyi ben de istedim. Ancak maalesef olmadı. İnşallah ilk fırsatta ziyaret edeceğim” diye konuştu.

Ayasofya’nın siyasete alet edildiğini savunan Akşener, “İlk günden itibaren hep dedik ki, ‘Ayasofya’yı ibadete açın, ama siyasete kapatın.’ Ama iktidar, Allah’ın evine siyaset sokma hastalığından bir türlü kurtulamadı. Ortak değerlerimizi suistimal etmekten geri kalmadı” ifadelerini kullandı.

“Sorunların kaynağı, ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi'”

Akşener, ülkedeki sorunların kaynağının Cumhurbaşkanlı Hükümet Sistemi olduğunu belirterek, “Yaşadığımız sorunların kaynağı iki yıldır ülkenin başına bela olan bu sistemdir. Bu düzen biterse para da gelir, yatırım da gelir” dedi ve şunları ekledi:

“Bir ülke hukukuyla güven verirse her alanda yolu açılır. Sayın Erdoğan da bu sistemin yürümediğinin farkında. Son zamanlarda çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ne için çıkarılmış? Daha önce çıkarılan kararnamelerde değişiklik yapmak için yeni kararnameler çıkarılmış. Yani yanlış kararları düzeltmek için. Böyle bir sistem hizmet üretebilir mi, milletin sesini duyabilir mi, vatandaşın derdini çözebilir mi? Hayır. Devlet deneme yanılmayla yönetilemez.
Yönetmeye kalkarsanız böyle tökezlersiniz, Türkiye’yi uçurumun kenarına sürüklersiniz. İşlerin yürümediğinin farkında olmak gelecek için olumlu bir işarettir. Bir çağrıda bulunmak istiyorum; sorunun farkına varmak çözmenin yarısıdır. Türkiye’nin bu sarmaldan çıkışı iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. İtiraf edemesen de farkında olduğunu biliyorum. Gel muhalefetle el ele ver, milletimizi içine soktuğunuz bu krizden çıkaralım.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Minbiç’te top atışı: Bir aile hedef alındı, üçü çocuk altı kişi öldü
Sonraki Haber
Mensur Işık'a iki yıl uzaklaştırma cezası