Ana SayfaDünyaAnketlerde geriye düşen Trump seçimlerin ertelenmesini istedi

Anketlerde geriye düşen Trump seçimlerin ertelenmesini istedi

HABER MERKEZİ – Son anketlerde Demokrat Partili rakibi Joe Biden’ın gerisine düşen ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19’u gerekçe göstererek başkanlık seçimlerinin ertelenmesini önerdi.

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimlerine üç ay kala oylamanın ertelenmesini önerdi.

Trump, mektupla kullanılan oylarda yolsuzlukla ilgili kanıtlanmamış iddiaları ve pandemiden kaynaklanan korkuları gerekçe gösterdi.

Attığı tweet ile öneriyi ortaya atan ABD Başkanı, 2020’nin “seçim tarihinin en düzensiz ve hileli yılı” olacağını ve bunun ABD için büyük utanç oluşturacağını iddia etti.

Trump, insanların doğru düzgün, güvenli ve emin şekilde oy kullanabilmesine değin seçimin ertelenmesini üç soru işareti eşliğinde dile getirdi.

Trump paylaşımında “Her halükarda seçim tarihi anayasada sabittir. Bu yıl için 3 Kasım’dır” diye de ekledi.

Salgın politikası tepki çekiyor

Son anketlerde Demokratların adayı Joe Biden’in gerisinde görünen Trump, Covid-19’u ciddiye almamak ve zamanında gerekli önlemleri devreye sokmamakla tepkilerin odağında.

Joe Biden

Seçimlerin salgın nedeniyle ertelenmesini öneren ABD Başkanı, bazı eyaletlerde öğretim yılının başlamasına sadece birkaç gün kala, öğrencilerin yüz yüze eğitim için okullara dönmesi için baskı yapıyor.

Anketler Biden’ı önde gösteriyor

Trump’ın bu çıkışında son anketlerde rakibi Biden’in açık ara önde çıkmasının etkili olduğu düşünülüyor. Son olarak Quinnipiac Üniversitesi’nin anketine göre Demokrat aday Joe Biden’ın oy oranı yüzde 52’ye yükselirken, Trump’ı onaylayanlar yüzde 37’ye gerilemişti.

SSRS Araştırma Şirketi tarafından CNN televizyonu için 2-5 Haziran’da 1259 kişi ile yapılan ankette de Trump’ın başkanlığını beğenenlerin oranı yüzde 38, beğenmeyenlerin oranı yüzde 57 olarak açıklanmıştı.

Kalan yüzde 5 ise fikir belirtmemişti. Aynı şirketin mayısta yaptığı anketlerde Trump’a destek oranı yüzde 45 düzeyindeydi.

Diğer taraftan, “bugün seçim yapılsa kimi tercih edecekleri” sorulan katılımcıların yüzde 43’ü Trump’ı destekleyeceğini söylemişti.

Trump’ın Demokrat rakibi eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı destekleyeceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 55 olarak açıklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cinsel saldırı faili serbest bırakıldı; polis, kadına "Gecenin o vakti dışarı çıkmasaydın" dedi
Sonraki Haber
Ölüm orucundaki tutuklu avukatlar zorla hastaneye kaldırıldı