Ana SayfaKitap“Anneme Masallar”, toplumsal cinsiyet ilişkilerini sorgulamaya davet ediyor

“Anneme Masallar”, toplumsal cinsiyet ilişkilerini sorgulamaya davet ediyor

HABER MERKEZİ – Beş feminist yazarın, toplumsal cinsiyet ilişkilerini anlamaya ve sorgulamaya davet eden öykülerinin bir arada olduğu “Anneme Masallar” adlı kitap Dipnot Yayınları’ndan çıktı. Büşra Balcan’ın çevirdiği eser üç bölümden oluşuyor.

Feminist yazarlar Zoë Faibairns, Sara Maitland, Valerie Miner, Michele Roberts ve Michelene Wandor’ın öyküleri “Anneme Masallar” adlı kitapta toplandı.

Dipnot Yayınları etiketiyle raflarda yer alan kitap, kadın ve feminist olmanın ne demeye geldiğini her yönüyle deşeleyen feminist hikayelerden oluşuyor.

Kitaptaki öyküler feminist kurmacanın dil, siyaset ve estetikle olan ilişkisi bağlamında üç bölüm altında toplanmış:

  • İlk bölümdeki öyküler çalışma hayatını, kürtajı, cinselliği ve ayrımcılığı yazarların günlük deneyimlerinin süzgecinden bakarak ele alıyor.
  • İkinci bölümde cinsellik, siyaset ve grup dinamikleri kadın kurtuluş hareketiyle doğrudan bağlantısı içinde işleniyor.
  • Üçüncü bölümde ise kadın-erkek ilişkisinin, anneliğin ve toplumsal geleneklerin kadınlara yönelik dayatmacı tutum ve tavırların egemen olduğu bir toplumda nasıl sorunsallaştığı anlatılıyor.

Büşra Balcan’ın Türkçeleştirdiği kitap, toplumsal gerçekçilikten deneysel arayışlara uzanan üslup ve yaklaşımlar eşliğinde bizi toplumsal cinsiyet ilişkilerini anlamaya ve sorgulamaya davet ediyor.

Kitaba indirimli olarak buradan ulaşabilirsiniz.




Önceki Haber
The Playlist’e göre 2020’nin en iyi 21 dizisi
Sonraki Haber
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı