Ana SayfaGüncelAntep’te gözaltına alınanlardan 18’i tutuklandı

Antep’te gözaltına alınanlardan 18’i tutuklandı

HABER MERKEZİ – Antep’te 14 Temmuz’da gözaltına alınan 29 isimden HDP İl Eşbaşkanları Musa Aydın ve Songül Koçdağ ile Barış Annesi Remziye Erdem’in de bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 14 Temmuz günü HDP, DBP ve SYKP eski ve yeni yöneticileri ile üyelerine yönelik ev baskınları yapılmıştı. Bu baskınlarda 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Aralarında HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın’ın da bulunduğu dokuz kişi dün tutuklanmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından HDP Antep İl Eşbaşkanı Songül Koçdağ, Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Bahri Yarış, DBP eski İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Birgül Yıldırım, HDP eski İl Yönetici Recai Yılmaz, SYKP İl Eşbaşkanı Mehmet Aşkar, Barış Annesi Remziye Erdem, HDP Şahinbey İlçe Yöneticisi Remziye Kuş, DBP İl Yöneticileri Ayfer Doğan, Necip Ateş, Antep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Cüneyt Kaya, Şehitkamil Aydınlar Mahallesi Muhtarı Salih Birişik ve eski mahalle muhtarı Mustafa Can, İsa Aslan ve Mehmet Kılıç Antep Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık: Üye olduğun partiye niye gittin?

Savcılıkta ifade veren 29 kişiye yasal olan parti faaliyetlerine katılmaları suç unsuru olarak yöneltildi, şu sorular soruldu:

  • 31 Mart yerel seçim sürecinde yürüttükleri çalışmalar, katıldıkları toplantılar,
  • 2019’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan Kurulu üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın Antep’te olduğu bir toplantıya katılmaları,
  • DTK çalışmalarında yer almaları,
  • Üyesi oldukları HDP ve DBP il binalarına gitmeleri,
  • Sosyal medya hesapları üzerinde HDP’nin yaptığı çalışmaları beğenip paylaşmaları,
  • Teknik ve fiziki takip ile telefon kayıtlarına ilişkin sorular yöneltildi.

Buradaki işlemlerinin ardından Songül Koçdağ, Ali Şimşek, Ahmet Aşkar, Bahri Yarış, Remziye Erdem, Recai Yılmaz, Cüneyt Kaya, Remziye Kuş ile İsa Aslan savcılık tarafından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Dokuz kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliyeye sevk edilen altı kişi ise ev hapsi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltı furyası

Antep’teki gözaltı furyası Diyarbakır’la eş zamanlı, 14 Temmuz’da başlatılmıştı.

Diyarbakır ve Antep’te yapılan ev baskınlarında aralarında kadın hakları savunucuları, gazeteciler ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır’da evlerde yapılan aramaların ardından aralarında kadın hakları savunucularının da bulunduğu 23 isim, Antep’te ise 30’a yakın HDP il ve ilçe yöneticisi ile üyesi gözaltına alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Milletvekili Tuma Çelik partisinden istifa etti, HDP'den açıklama var
Sonraki Haber
J&J Yayınevi sahibi Azad Zal tahliye edildi