Ana SayfaEkolojiArtvin’de sel ve heyelan: Baraj şantiyesi su altında, dört kişi öldü

Artvin’de sel ve heyelan: Baraj şantiyesi su altında, dört kişi öldü

HABER MERKEZİ – Artvin’in Yusufeli ilçesini şiddetli yağışın yol açtığı sel ve heyelan nedeniyle Artvin-Erzurum karayolu ulaşıma kapandı, Yusufeli barajı şantiyesi su altında kaldı, biri çocuk dört kişi hayatını kaybetti.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde, dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış heyelana neden oldu.

Yusufeli Barajı şantiyesinin bulunduğu alanda heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya ve toprak kütleleri Artvin-Erzurum karayolunu kapattı.

NTV’deki habere göre, yağmur sularının yol açtığı taşkınlar baraj şantiyesine zarar verirken, kara yolundaki 2 tünelin giriş ve çıkışları toprak ve kaya parçalarıyla kapandı.

Artvin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Yusufeli baraj şantiyesinde çalışan 59 yaşındaki Musa Taşdemir’in, sele kapılması sonrasında yaralı olarak şirket çalışanları tarafından kurtarıldığı, ancak hastaneye sevk edilirken yolda hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, dün akşam saatlerinde Yusufeli’ye bağlı Demirkent köyünden 53 yaşındaki Mustafa ve 49 yaşındaki Müşerref Sönmaz çifti ile 16 yaşındaki çocukları Salih’in içinde bulunduğu araçtan haber alınamaması üzerine bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına başlanıldığı bildirildi.

Yürütülen çalışmalar esnasında şantiye arazisi içindeki toprak yığınları altında kaldığı belirtilen araca ulaşıldığı aktarıldı.

DHA, çalışmaların sonucunda otomobilde bulunan üç kişinin cansız bedenine ulaşıldığını yazdı.

Sönmaz ailesinin cansız bedenleri, ambulansla Yusufeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kayıp üç kişinin cansız bedenlerinin de bulunmasıyla can kaybı sayısı dörde yükseldi.

Adli tahkikatın sürdürüldüğü belirtilen valiliği açıklamasında, ayrıca şu bilgiler verildi:

“Heyelan sonrası şantiye alanı içerisinde çok sayıda özel şahıslara ait araçlar ile şantiyeye ait iş makinası/araçlar sele kapılarak toprak altında kalmıştır.
“Gerek kamu kurum ve kuruluşlarına ait gerekse işletmeye ait iş makinalarıyla yol açma ve enkaz altındaki araçların tahliyesi çalışmalarına devam edilmektedir.
“Bölgemizde yağışların yer yer devam etmesi nedeniyle vatandaşlarımızın meteorolojiden yapılan uyarılar konusunda hassas olmaları önem taşımaktadır.”



Önceki Haber
Covid-19 salgınında vaka sayısı 13 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Turgut Kazan: Çoklu baro, aynı zamanda Metin Feyzioğlu yasasıdır