Ana SayfaToplumsal CinsiyetBatman’da uzman çavuşun istismarının ardından intihar eden çocuk felçli kalabilir

Batman’da uzman çavuşun istismarının ardından intihar eden çocuk felçli kalabilir

HABER MERKEZİ – Batman’da bir uzman çavuş tarafından cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra intihar eden 17 yaşındaki çocuğun felç kalma riski olduğu belirtildi. Serbest bırakılan ve suçunu inkar eden uzman çavuş, istismar günü ‘alkollü’ olduğunu iddia etti.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde 17 yaşındaki bir kız çocuğu, Musa O. isimli uzman çavuş tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

Çocuk istismarın ardından 16 Temmuz’da intihara teşebbüs etmişti. Ağır yaralanan çocuk intihar etmeden önce, istismarı anlatan bir mektup yazmıştı.

Bunun üzerine gözaltına alınan Musa O., ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Mezapotamya Ajansı, serbest bırakılan erkeğin ifadesine ulaştı.

Gizlilik kararı uygulanan dosyadaki Musa O.’nun ifadesinde, suçunu inkar ettiği ortaya çıktı.

Ardından erkeğe, savcılıkta tecavüzü doğrulayan Adli Tıp Raporu soruldu. Musa O. da bunun üzerine çocuk ile Siirt’te buluştuklarında “alkollü” olduğunu ileri sürdü.

Felçli kalabilir

Durumu ağır olan çocuğun tedavisi ise hala sürüyor. Hastanenin verdiği bilgiye göre çocuk hala hayati tehlikeyi atlatamadı, solunum cihazına bağlı, bilinci ise kısmi olarak açık.

Çocuğun hayati tehlikesinin atlatmasının kendileri için öncelikli olduğunu belirten başhekimlik yetkilileri, çocuğun felçli kalma riskinin olduğunu kaydetti.

Aile hukuk mücadelesinde

İstismara maruz bırakılan çocuğun ailesi de hukuki destek alabilmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi’ne başvurdu.

Yine ailenin talebi üzerine İHD, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Milli Savunma Bakanlığı’na ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvuruda bulunarak soruşturma ve olay hakkında bilgi alma talebinde bulundu.

İstismar ve aynı ‘savunma’

Öte yandan Şırnak’ta da A.A. isimli bir uzman çavuş 14 Temmuz’da, 13 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakmıştı.

Gözaltına alınan A.A. da Musa O. gibi ‘alkollü’ olduğunu ileri sürerek kendisini savunmaya çalışmış, ancak tutuklanmıştı.

Şırnak’ta bir çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş tutuklandı




Önceki Haber
Zeynep Şenpınar’ı öldüren Ahmet Kemaloğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi
Sonraki Haber
Görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Demir tutuklandı