Ana SayfaToplumsal CinsiyetBeşiktaş’taki ‘İstanbul Sözleşmesi’ forumu sonrası kadınlara gözaltı

Beşiktaş’taki ‘İstanbul Sözleşmesi’ forumu sonrası kadınlara gözaltı

HABER MERKEZİ – Beşiktaş’ta engellemelere rağmen gerçekleştirilen ‘İstanbul Sözleşmesi’ forumu sonrası birçok kadın gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından serbest bırakıldılar.

İstanbul Sözleşmesi’nin iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından tartışmaya açılmasına karşı çıkan kadınlar, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı’nda forum düzenlemek istedi.

Ancak polisler, “yasak” diyerek foruma engel çıkardı.

Buna karşı parktan Barbaros Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştiren kadınlar, yürüyüş sırasında “Pınar Gültekin isyanımızdır! Bir kişi daha eksilmemek için İstanbul Sözleşmesi’ni uygula!” pankartı açtı.

Barbaros Meydanı’na ulaşan kadınlar burada foruma başladı. Forum, yapılan önerilerin toparlanması ve önümüzdeki günlerde bu önerilerin hayata geçirilmesi için bir iletişim ağı kurulması çağrısıyla bitti.

Kadınlar önümüzdeki günlerde forumda çıkan kararları değerlendirip, İstanbul’da somut bir eylem planını hayata geçirmeyi planlıyorlar.

Fotoğraf: Ayça Söylemez

Forum sonrası dağılan kadınlar ise bindikleri vapur ve oturdukları kafelerde tek tek gözaltına alındı.

MA’nın haberine göre sekiz kadın gözaltına alındı: Sema Barbaros, Tuğçe Canbolat, Tuğçe Özçelik, Rüya Kurtuluş, Feride Eralp, Fulya Dağlı, Tülay Korkutan ve ismi öğrenilemeyen bir kadın.

Kadınlar, Beşiktaş Karakolu’ndaki ifade işlemlerinin ardından ise serbest bırakıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çanakkale'de birçok noktada orman yangını
Sonraki Haber
YKS sonuçları açıklandı