Ana SayfaEkolojiBir günde 12 ilde 19 orman yangını

Bir günde 12 ilde 19 orman yangını

HABER MERKEZİ – Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin verdiği bilgiye göre, bugün 12 ilde 19 orman yangını çıktı. Bunlardan 15’i kontrol altına alındı, üçü söndürüldü, biri ise kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ancak Bakan Pakdemirli’nin verdiği bilgilerde Diyarbakır Lice’de üç gündür süren orman yangını bilgisi yer almadı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün 12 ilde 19 orman yangını çıktığını açıkladı.

Bu yangınlardan 15’i kontrol altına alındı, üçü de söndürüldü, biri ise kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Buna göre;

  • İzmir’in Torbalı, Aliağa ve Balçova ilçeleri, Manisa’nın Soma ilçesi, Antalya’nın Manavgat ve Aksu ilçeleri, Hatay’ın Dörtyol, İskendurun ve Karahan ilçeleri, Muğla’nın Marmaris ve Seydikemer ilçeleri, Konya’nın Beyşehir ilçesi, Antep’in İslahiye ilçesi, Balıkesir’in İvrindi ilçesi ve Şırnak’ta meydana gelen orman yangınları kontrol altına alındı.
  • Bursa’nın Kestel ve Gürsü ilçeleri ile Aydı’ın Bozdoğan ilçesindeki yangınlar söndürüldü.
  • Çanakkale’nin Yenice ilçesindeki yangını kontrol altına alma çalışmaları ise devam ediyor.

Lice’deki yangın üç gündür sürüyor

Ancak Bakan Pakdemirli’nin verdiği bilgilerde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde üç gündür süren orman yangını bilgisi yer almadı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Lice’ye bağlı Dibek, Yolçatı, Çağdaş, Cimar ve Henyat mahalleleri arasında kalan kırsal alanda üç gün önce, başlayan yangın devam ediyor.

İtfaiye ekiplerinin geç müdahale ettiği yangın yerleşim yerlerine yaklaşınca kısmen kontrol altına alınmış ancak soğutma çalışmaları yapılmayınca yeniden başlamıştı.

Üç gün boyunca devam eden yangını mahalleli kendi imkanlarıyla kontrol altına almaya çalışıyor.

Ajansın haberinde; binlerce ağacın yandığı ve binlerce canlının hayatını kaybettiği yangın nedeniyle, çoğu kuluçka dönemine giren kuşlar da yangın nedeniyle yuvalarını terk etmek zorunda kaldığı, kuşlardan geriye oluşumunu tamamlamamış yumurtalar kaldığı aktarıldı.


Hatay’daki orman yangınları kontrol altına alındı




Önceki Haber
1947'den bu yana yaşanan en sert düşüş: ABD ekonomisi yüzde 32,9 oranında daraldı
Sonraki Haber
Covid-19 salgınında vaka sayısı 17 milyonu aştı