Ana SayfaÇalışma YaşamıBir haftadır açlık grevinde, tek talebi iş

Bir haftadır açlık grevinde, tek talebi iş

HABER MERKEZİ – Mardin Artuklu’da iş talebiyle bir haftadır açlık grevinde olan Mehmet Demir, eylemini evinden Karayolları Parkı’na taşıdı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Mehmet Demir, iş talebiyle 7 gündür açlık grevinde.

Adli bir vakadan 6 yıl 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Demir, evinde başladığı açlık grevi eylemini bugün Karayolları Parkı’na (15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı) taşıdı.

Kamu kurumları ile 50 ve daha üstü personel çalıştıran yerlerin yasada var olan eski hükümlü çalıştırma zorunluluğunu yerine getirmelerini talep eden Demir, eylemini Karayolları Parkı’na taşımadan önce Mardin Barosu’na da dilekçe vererek, eylemini bildirdi.

Parktaki bir bankta oturarak eylemini sürdüren Demir’in eylemini buraya taşımasıyla birlikte Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.

Bir yılı aşkın süredir tüm yetkili kurumlara dilekçe vermesine ve 7 gündür açlık grevinde olmasına rağmen herhangi bir yetkili kurumla görüşemediğini belirten Demir’in eylemini parka taşımasıyla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden bir personel Demir’in taleplerini kayda almak için parka gönderildi.

MA’da yer alan habere göre eylemini parkta sürdüreceğini belirten Demir, şu açıklamada bulundu:

“Açlık grevinde bir netice almazsam ölüm orucuna kadar devam edeceğim. Ailem de destek amacıyla önümüzdeki günlerde açlık grevine girecek. Sesimize ses verilmesini istiyoruz.
“Tek talebim iş. 5 aydır kiramı ödeyemiyorum. Elektrik ve su faturalarımı ödeyemiyorum. İntiharın eşiğine geldik.”

35 yaşındaki Mehmet Demir, evli ve iki çocuk sahibi.


Türkiye tarihinin en büyük işsizliği: DİSK-AR’a göre oran yüzde 28,7




Önceki Haber
Diyanet ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ayasofya protokolünü imzaladı
Sonraki Haber
En çok izlenen Netflix filmleri açıklandı