Ana SayfaEkolojiBM: Corona, kentleşmenin değiştirilmesi için bir fırsat

BM: Corona, kentleşmenin değiştirilmesi için bir fırsat

HABER MERKEZİ – Kentlerde Corona virüs bulaşma riskinin fazla olduğuna dikkat çeken Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, “Kentleşmeyi yeniden düşünmenin ve yeniden şekillendirmenin zamanı geldi” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, kentlerde yaşayanların daha büyük bir ‘Corona’ tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Kalabalık ve sıkışık yerleşim yerlerinde virüsün bulaşma riskinin fazla olduğunu ve vakaların yaklaşık yüzde 90’ının kentlerde tespit edildiğini söyleyen Guterres, salgınının, dünya genelindeki kentleşmenin değiştirilmesi için de bir fırsat olduğunu ifade etti.

Guterres, “Kentleşmeyi yeniden düşünmenin ve yeniden şekillendirmenin zamanı geldi” dedi.

Pandemi nedeniyle birçok kentte yeni bisiklet ve yaya yolları açıldığını söylerken bu sayede ulaşımın ve hava kalitesinin değiştiğine dikkat çeken Guterres, doğa dostu ulaşım tercih edilerek büyük kentlerde iklimi korumaya yönelik yeni bir anlayışın hakim olabileceğini ve bu sayede yeni istihdam alanları oluşabileceğini ifade etti.

Guterres, kentlere yönelik atılacak bu adımlarla sadece pandemiye karşı değil aynı zamanda iklim değişikliğine ve kentlerdeki kirliliğe karşı da mücadele edilmiş olacağını belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da yangın: Esenyurt'ta iki kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
"İktidar küresel çapta biat istiyor, bunu elde etmesi çok zor"