Ana SayfaCezaevleri‘Cezaevinde kalamazlar’ raporuna rağmen: Timtik ve Ünsal’a tahliye yok

‘Cezaevinde kalamazlar’ raporuna rağmen: Timtik ve Ünsal’a tahliye yok

HABER MERKEZİ – ‘Adil yargılama’ talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal’ı muayene eden Adli Tıp Kurumu uzmanları, “Hapishanede kalmaları uygun değildir” raporu yazdı. Ancak mahkeme rapora rağmen Timtik ve Ünsal’ın tahliye talebini reddetti.

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda. Timtik’in eylemi 210, Ünsal’ın ise 179’uncu gününde.

Avukatlarının talepleri sonucu Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilen Timtik ile Ünsal’a ilişkin rapor açıklandı.

Raporda, Ünsal ve Timtik’in hapishanede kalmaya uygun olmadıkları kaydedildi.

Kararı Twitter üzerinden duyuran Halkın Hukuk Bürosu (HHB), “İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nden acilen tahliye kararı verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ancak bu raporun hemen ardından mahkeme, avukatlar için yapılan tahliye başvurusunu reddetti.

HHB, konuya ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Verilen bu karar zorla müdahalenin zeminini hazırlamaktır” ifadelerine yer verdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Mahkeme verdiği kararda ‘tedavi için hastanede tutukluluk halinin devamı’ dese de bu, açıkça zorla müdahale kararıdır” diye belirtti.

Ne oluyor?

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti.

Avukat Ebru Timtik’e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosya şu an Yargıtay’da.




Önceki Haber
Sami Aslan boşanma aşamasında olduğu Derya'yı öldürdü
Sonraki Haber
Emniyet, Hatay Barosu Başkanı'nın gözaltına alınmasını savundu