Ana SayfaCezaevleriCezaevleri için kampanya: Görüş yasakları kalksın, faaliyetler normale dönsün

Cezaevleri için kampanya: Görüş yasakları kalksın, faaliyetler normale dönsün

HABER MERKEZİ – Pandemi kapsamında getirilen tedbirlerin birer birer esnetildiği Türkiye’de cezaevlerindeki görüş yasağının sürdüğü ve tüm tutukluların aktivitelerinin engellendiği belirtilerek bunların da ‘normalleşmesi’ için imza kampanyası başlatıldı.

Corona virüsü salgını nedeniyle cezaevlerinde alınan tedbirler, hayatın her alanında ‘normalleşme”ye gidilmesine rağmen gevşetilmiyor.

Cezaevlerinde kapalı görüşler yalnızca ayda bir ve tek bir kişiyle gerçekleştirilebiliyor. Spor ve sohbet faaliyetleri ise tamamen engellenmiş durumda.

Görüşler açılması, sohbet ve spor gibi faaliyetlerin normale dönmesi için Change.org‘da imza kampanyası başlatıldı.

Adalet Bakanlığı’na iletilmek üzere başlatılan imza kampanyasının metninde şöyle denildi:

“Pandemi nedeniyle ülkenin her yerinde karantina uygulamaları normalleşiyor. Maçlar oynanıyor, uçaklar-trenler-otobüsler kalkıyor, toplu taşıma araçlarındaki insanlar balık istifi şeklinde nefesleri nefeslerine değerek seyahat ediyor,fabrikalar-kafeler-lokantalar çalışıyor, oteller açık, düğünler-toplu törenler yapılıyor, sahillerde yan yana yüzenler-güneşlenenler, parklarda-sokaklarda burun buruna insanlar velhasıl kelam her şey normale dönüyor. Normale dönmeyen-döndürülmeyen yalnızca cezaevleri…
Pandemi sürecininin başladığı günden bugüne daha önce her hafta gerçekleştirilen kapalı görüşler ayda bire düşürülmüş durumda ve yalnızca bir kişiyle görüşme şeklinde yapılıyor. Açık görüşler yasak. Bayram görüşleri yok. Sohbet faaliyetleri yasak. Spor faaliyetleri yasak.
Hastaneye muayaneye giden tutuklu-hükümlü cezaevine geri dönüşünde on dört gün boyunca tek başına bir hücrede kalmayı göze almak zorunda… Pandemi koşulları her yerde normale dönüyor ama cezaevlerinde psikolojik baskı ve işkenceye dönüşüyor. Her alan normale dönerken tutuklu ve hükümlülerin görüş, sohbet ve spor hakları kısıtlanamaz.”

Kampanyaya BURADAN imza atabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumartesi Anneleri'nin 800'üncü eylemine polis engeli
Sonraki Haber
CHP kurultayı: Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan