Ana SayfaGüncelCHP kurultayı: Parti Meclisi’ne seçilen sekiz isim belli oldu

CHP kurultayı: Parti Meclisi’ne seçilen sekiz isim belli oldu

HABER MERKEZİ – CHP’nin “Hedef iktidar” sloganıyla gerçekleştirdiği 37. Olağan Kurultayı sona erdi. 60 kişilik Parti Meclisi’ne Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından seçilen sekiz isim belli oldu. 15 Yüksek Disiplin Kurulu üyesi de belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. Olağan Kurultayı’nda, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından Parti Meclisi’ne (PM) seçilenler belli oldu.

Yunus Emre en yüksek oyla (1021) seçilirken; onu sırasıyla Aylin Yaman (964), Fethi Açıkel (959), Burhan Şenatalar (905), Ali Rıza Erbay (887), Lale Karabıyık (871), Yüksel Taşkın (780) ve Ayşe Eser Dınışoğlu (756) izledi.

Sanatçı Onur Akın 777 oy aldı ancak PM’ye giremedi. Onun yerine cinsiyet kotası nedeniyle Ayşe Eser Danışoğlu PM’ye girdi.

Akın’ın yanı sıra gazeteci Örsan Öymen’in oğlu Prof. Örsan Kunter Öymen, Prof. Hüseyin Tarık Şengül ve Baran Seyhan da PM’ye giremedi.

CHP PM üyelerinin 52’si çarşaf listeden, geri kalan sekizi ise “genel başkan kontenjanı” olarak da adlandırılan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu listesinden seçiliyor.

Yeni tüzük gereği, yüzde 33 cinsiyet, yüzde 20 gençlik kotası ilk kez uygulanıyor. Bu nedenle PM’nin en az yarısı kadın ve gençlerden oluşacak.

PM’ye gireceği öngörülen isimler

Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP Sözcüsü Faik Öztrak delegeden en fazla oyu olan isim oldu. Öztrak, 982 oyla ilk sırada yer aldı.

Öztrak’ı Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu 862 oyla, Maraş Milletvekili Ali Öztunç ise 855 oyla takip etti.

Eski CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu 848 oy alırken, Genel Başkan Yardımcıları’ndan Oğuz Kaan Salıcı’ya 844, Onursal Adıgüzel’e ise 836 oy çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlandığı belirtilen anahtar listede yer alan Erdoğan Toprak 819, Umut Akdoğan 830, Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Deniz Demir 825, Selin Sayek Böke 794 oy aldı.

Yine MYK üyelerinden Veli Ağbaba 791, Gamze Akkuş İlgezdi 729, Orhan Sarıbal 675, Muharrem Erkek 642, Gülizar Biçer Karaca 606 ve Seyit Torun 673 oy alarak PM’ye girmeye yetecek oya ulaştı.

Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almayan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 824 oyla dokuzuncu sıradan PM’ye girerken, Eren Erdem, Gökhan Günaydın, Aylin Nazlıaka, Gaye Usluer, Müslim Sarı’nın da listeyi delerek PM üyesi olması bekleniyor.

Resmi sonuçlar, parti tüzüğünde belirtilen kotaların uygulanmasının ardından ilan edilecek.

15 YDK üyesi de belirlendi

Kurultayda Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) da 47 aday arasından şu isimler seçildi:

Mahir Polat, Saniye Barut, Uğur Bayraktutan, Süleyman Bülbül, Gülsun Filorinalı, Sezgin Kaya, Cem Artantaş, Ahmet Ersen Oysoy, Garip Erdoğan, Doğuşcan Aygün, Mustafa Serdar Soydan, Bülent Maraklı, Gülşah Atalar, Tuğba Torun, Gonca Yelda Orhan.

Pandemi koşulları nedeniyle seyircisiz yapılan CHP kurultayının ilk gününde, tek aday olan Kemal Kılıçdaroğlu 6. kez genel başkan seçilmişti.

Kurultayın ikinci gününde ise 60 üyeli Parti Meclisi ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılmıştı.


Karınca, BBC Türkçe



Önceki Haber
Tutukluluğunun 1000'inci günü: Osman Kavala'dan mesaj var
Sonraki Haber
Ölüm orucundaki Timtik'le görüşen CHP'li vekil: Durumu çok kaygı verici