Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel istismar faili okul müdür yardımcısı serbest bırakıldı, görevine devam ediyor

Cinsel istismar faili okul müdür yardımcısı serbest bırakıldı, görevine devam ediyor

HABER MERKEZİ – Urfa Bozova’da bir lisede müdür yardımcısı olan erkek, 14 yaşındaki öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktı. İstismar “somut olgularla” kanıtlanmasına rağmen mahkemece serbest bırakılan erkeğin aynı okulda görevine devam ettiği ortaya çıktı.

Urfa’nın Bozova ilçesinde bir lisede müdür yardımcısı olan Ö.K. isimli erkek, 23 Mayıs 2019 tarihinde 14 yaşındaki bir öğrenciyi makam odasında cinsel istismara maruz bıraktı.

İstismar, çocuğun olanları okuldaki rehberlik öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı.

3 Temmuz 2019 tarihindeki Çocuk İzleme Merkezi Adli Görüşme Raporu’na da yansıyan istismarda, çocuk 10 Haziran 2019 tarihinde rehber öğretmeni M.Ç.’ye 2 dönem boyunca müdür yardımcısı Ö.K.’nin kendisini farklı gerekçelerle odasına çağırarak istismarda bulunduğunu anlattı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Barış Polat’ın haberine göre istismara ilişkin Bozova Cumhuriyet Başsavcısı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında müdür yardımcısı Ö.K., 6 ay sonra yani 7 Ocak 2020 tarihinde savcılığa ifade verdi.

Erkek, savcılığa verdiği ifadede çocuğu tanımadığını ileri sürerek, suçunu inkar etti.

Ö.K ifadesinde ‘oruçlu’ olduğunu söyleyerek kendisini savunmaya çalıştı.

“Öğrencinin bana yönelik iddialarına ilişkin tarihin Mayıs ayı olduğunu dosya kapsamına öğrendim. Mayıs ayında biz oruçluyduk. Ramazan ayı olması sebebiyle de benim söz konusu eylemlerde bulunmam mümkün değildir.”

Tanık olarak dinlenen okulun rehberlik öğretmeni M.Ç., ifadesinde çocuğun kendisine anlattıklarını okul müdürü M.D.’ye anlattığını ve Ö.K. ile görüştüklerinde kendilerine “Gerekeni yapın. Zaten tayin isteyip gideceğim. O öğrenciyle de bağım kalmayacak” diyerek durumu kabul edercesine konuştuğunu aktardı.

Rehberlik öğretmeni, bu konuşamnın ardından Ö.K.’nin 1 ay izne ayrıldığını söyledi.

Bozova Cumhuriyet Başsavcısı Özgenur Elveren tarafından ifadesi alınan erkek, “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçu kapsamında adli kontrol şartı istemiyle Bozova Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hâkimliği de Ö.K. hakkında, “Mağdur çocuğun beyanı, müşteki beyanları, çocuk izleme merkezi adli görüşme değerlendirme raporu, tanık beyanı göz önünde bulundurulduğunda şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, şüphelinin kaçması saklanması veya kaçacağı şüphesi uyandıran somut olgular düşünüldüğünde, adli kontrol tedbirinin uygun olacağı değerlendirildiğinden şüphelinin CMK 109 maddesi gereğince adli kontrol altına alınmasına karar verildiği”ni savunarak serbest bırakılması kararını verdi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan müdür yardımcısı Ö.K.’nin hala aynı lisede görevine devam ettiği ortaya çıktı.

Ö.K.’nin yargılandığı davanın ilk duruşması dün yapıldı.

Erkek, ifadesinde istismarı yine inkar etti.

Urfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatları yaptıkları savunmada, Ö.K.’nin tutuklanmasını talep etti.

Bu kararı reddeden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Batman'da su kesintileri: En az 44 bin 680 abone suya erişemiyor
Sonraki Haber
CİSST raporu: Hasta tutukluların tedavisi durduruldu, salgına karşı önlemler yetersiz