Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı faili serbest bırakıldı; polis, kadına “Gecenin o vakti dışarı çıkmasaydın” dedi

Cinsel saldırı faili serbest bırakıldı; polis, kadına “Gecenin o vakti dışarı çıkmasaydın” dedi

HABER MERKEZİ – Bursa’da 20 yaşındaki Gamze’yi cinsel saldırıya maruz bırakan Yunus Emre Çakır, serbest bırakıldı. Gamze, emniyetteki polisin kendisine, “Gecenin o vakit dışarı çıkmasaydın” dediğini aktardı.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 6 Kasım 2019’da akşam saatlerinde, Yunus Emre Çakır isimli bir erkek, 20 yaşındaki Gamze’yi zorla alıkoyarak cinsel saldırıya maruz bıraktı.

Çakır’ın saatlerce kendisine tecavüz ettiğini söyleyen kadın, sabah saatlerinde evden kaçtı.

Kadının şikayeti üzerine Çakır, gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çakır, ifadesinde, o gün sarhoş olduğunu iddia etti.

Cinsel saldırı suçunu inkar eden Çakır, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gamze ise savcılıkta verdiği ifadede, “Yunus Emre Çakır, beni evine sürükledi ve defalarca tecavüz etti engel olamadım. Bağırdım ama kimse duymadı” dedi.

Gamze ifadesinde olanları şöyle anlattı:

Bir arkadaşımda çamlıkta sohbet ediyordum. Sonra kalkıp eve gittim. Evimin yakınına geldiğimde tanımadığım yaralı birini gördüm. Benden yardım istedi. Ben de kendisini yürüme mesafesindeki özel bir hastaneye götürdüm. İsminin Yunus Emre olduğunu öğrendim. Tedavisinin ardından hastaneden çıktık.

Benimle sohbet etti. Kendisine üzüldüğüm için sohbet etmeyi kabul ettim. Evimin yakınındaki bir parkta oturduk. Yunus Emre bir süre sonra eve gitmek istedi. Birlikte eve doğru yürüdük. Bir evin önüne geldiğimizde bana içeride bir şey olduğunu söyledi. Sonra aniden ağzımı kapatarak, beni apartmana sürükledi.

Polis: Gecenin o vakti dışarı çıkmasaydın

Çakır’ın serbest bırakılmasına tepki gösteren Gamze, yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaşarak, adalet çağrısında bulundu.

Gamze, emniyetteki polisin kendisine, “Gecenin o vakti dışarı çıkmasaydın” dediğini de aktardı.

Gamze, Çakır’ın kendisine gönderdiği mesajı da paylaştı:

Gamze’ye destek veren çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, #gamzeyesesol hashtag’i ile Çakır’ın tutuklanması için kampanya başlattı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emniyet, Hatay Barosu Başkanı'nın gözaltına alınmasını savundu
Sonraki Haber
Anketlerde geriye düşen Trump seçimlerin ertelenmesini istedi