Ana SayfaPolitika“Çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş neden serbest?”

“Çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş neden serbest?”

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Feleknas Uca, Batman’da 17 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Uzman Çavuş Musa O.’nun serbest bırakılmasını Meclis’e taşıdı. Ailenin şikayetinin işleme konulmadığını belirten Uca, Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı illerde askerlerin işledikleri istismar suçlarına dikkat çeken Uca, “Kürt illerinde yaşanan istismarlara göz mü yumulmaktadır?” diye sordu.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde 17 yaşındaki bir kız çocuğunun, silahla yaşamına son vermek istemesiyle Uzman Çavuş Musa. O.’nun cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Çocuğun hastanede tedavisi devam ederken, doktorları, yüzde 80 felçli kalabileceğini belirtiyor.

Cinsel saldırının ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan uzman çavuş, savcılık ifadesinin ardından “nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklama istemiyle Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Ancak Sulh Ceza Hakimliği, Musa O.’ya yurtdışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi.

“Alkollüydüm” savunması

Gizlilik kararı uygulanan dosyada uzman çavuş ifadesinde, hastanede ölüm kalım mücadelesi veren çocukla herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadıklarını ileri sürdü. Savcılık sorgusunda ayrıca buluşmanın yaşandığı zaman “alkollü” olduğunu söylediği öğrenildi.

Ancak hem çocuğun yazmış olduğu mektup hem de Adli Tıp raporu cinsel saldırıya işaret ediyor.

Fakat ailenin, avukatların ve kadınların tüm çağrı ve çabalarına rağmen fail hala tutuklanmadı.

Konuyu Meclis’in gündemine taşıya HDP Milletvekili Feleknas Uca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den bazı sorulara yanıt istedi.

Ailenin şikayeti işleme konulmuyor

“Musa O’nun işlediği istismar suçu, delil ve Adli Tıp raporuyla ortadayken, serbest bırakılmasının nedeni nedir?” diye soran HDP’li vekil, failin “alkollüydüm” savunmasının serbest bırakılmasında etkili olup olmadığına yanıt istedi.

Cinsel saldırıya uğrayan çocuğun ailesinin şikayetinin işleme konulmamasının nedeni de soran Feleknas Uca, sorumlular hakkında bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı hakkında bilgi istedi.

Uca, Adalet Bakanı Gül’den ayrıca şu sorulara da yanıt vermesini talep etti:

  • Ülkemizde, kadınlara ve çocuklara yönelik, tecavüz, taciz ve şiddetin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde tecavüz failinin serbest bırakılması, bu tür suçların daha da artmasına neden olmayacak mı? Cezasızlığın, suça meyilli kişileri cesaretlendirmesi söz konusu değil midir?
  • Tecavüz failleri serbest kaldığı sürece kadınlar ve çocuklar, şiddet ve istismardan nasıl korunacaklar? Bunu sağlayacak bir yönteminiz bulunmakta mıdır?
  • Son dönemde Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı illerde Uzman Çavuşların işledikleri istismar suçları tesadüf müdür? Kürt illerinde yaşanan istismarlara göz mü yumulmaktadır?

Batman’da uzman çavuşun istismarının ardından intihar eden çocuk felçli kalabilir




Önceki Haber
Sosyal medya düzenlemesi komisyondan geçti
Sonraki Haber
Pınar Gültekin'in annesi: Kameralara baktım, tek kişi değildi