Ana SayfaGüncel‘Çoklu baro’ya karşı avukatlardan ‘savunma zinciri’

‘Çoklu baro’ya karşı avukatlardan ‘savunma zinciri’

HABER MERKEZİ – Hukuk örgütleri, AKP’nin Meclis’e sunduğu ‘çoklu baro’ teklifini protesto etmek için Ankara Adliyesi’nde ‘savunma zinciri’ oluşturdu. Protestoda ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebruk Timtik ile Aytaç Ünsal’ın durumuna da dikkat çekildi.

AKP’nin beş binden fazla üyeye sahip Ankara, İstanbul ve İzmir’de birden çok baro kurulmasının yolunu açan yasa teklifine karşı eylem ve tepkiler süremeye devam ediyor.

Ankara Adliyesi’nde bir araya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Toplumsal Hukuk, Hukukçu Dayanışması, Demokrasi İçin Hukukçular ve Adalet İçin Mücadele üyesi avukatlar, bu teklifi protesto etti.

Ankara Adliyesi’nin beşinci katında bulunan Ankara Barosu odası önünde bir araya gelen avukatlar, tasarıyı protesto etmek için “savunma zinciri” oluşturdu.

Eyleme Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri de destek verdi.

Baro odası önünde yapılan açıklamada konuşan avukatlardan Denizcan Aydın, “Bu yasanın yurttaşları mahkeme salonlarında savunmasız, avukatları karakollarda, adliyelerde ve her alanda örgütsüz bırakmaktır. Biz bu tasarıya karşıyız. Çoklu sistem avukatları, savunmayı tasfiye etmeye yönelik bir girişimdir” dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar, ellerindeki uzun kurdeleyi tutarak insan zinciri oluşturdu. Beşinci kattan başlayan savunma zinciri adliyenin birinci katına kadar uzadı.

Ellerinde “Savunma susturulamaz”, “Savunmayı savunuyoruz” ve “Yasaya geçit vermeyeceğiz” yazılı dövizleri taşıyan avukatlar, “Savunma susmadı, susmayacak” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları attı.

Savunma zinciri oluşturan avukatlar ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekmek için de “Aytaç, Ebru onurumuzdur” sloganı attı.


“Büyük Savunma Mitingi”ne bir gün kala Ankara’da eylem yasağı




Önceki Haber
Sivas Katliamı’nın 27'nci yılında 'adalet' çağrısı
Sonraki Haber
Diyarbakır'da direkten düşen DEDAŞ işçisi yaşamını yitirdi